Звернення першого заступника Голови Держкомтелерадіо Богдана Червака з нагоди ХV Міжнародного радіодиктанту національної єдності
опубліковано 04 листопада 2015 року о 12:49

 

писемність04.11

9 листопада, у День української писемності та мови, відбудеться традиційний, XV радіодиктант національної єдності. Щоб стати учасником його написання слід увімкнути об 11.00 перший канал Українського радіо або телеканал «UA.Перший». Диктант складатиметься зі 160-170 слів. Для перевірки треба надіслати текст диктанту протягом двох днів на адресу Українського радіо: 01001, Київ-1, вул. Хрещатик 26.

 

 

Шановні друзі!

Запрошую слухачів Українського радіо взяти участь 9 листопада об 11.00 у ХV Міжнародному радіодиктанті національної єдності, який проводить Національна радіокомпанія України.

Щороку у День української писемності та мови всіх шанувальників рідного слова в Україні та світі збирають позивні Українського радіо. Цього року вперше диктант транслюватиметься в радіо- та телеефірі одночасно з аудиторії ім. М. Максимовича Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

Диктант об’єднує людей різних за освітою, професією, молодих і зрілих, тих, для кого українська мова є рідною, і тих, хто лише долучається до її вивчення. В сільських хатах і столичних університетах, у державних установах і школах «від Сяну до Дону», у різних куточках світу, де живуть українці, в один і той же час за столами і партами будуть написані однакові рядки тексту, який лунатиме із студії Українського радіо. І ці рядки об’єднають нас великою любов’ю до українського слова, дадуть змогу пережити «чуття єдиної родини», відчути себе єдиною нацією, чиїм генетичним кодом є українська мова.

Свою рідну мову треба вивчати протягом усього життя. Українська мова – це той скарб, красу і цінність якого дійсно осягаєш рік за роком. Участь у написанні радіодиктанту національної єдності стане для одних перевіркою своїх фахових знань, а для інших - імпульсом до більш глибокого вивчення української мови.

Плекаймо рідну українську мову! Робімо все, щоб утверджувати її державний статус та підносити її престиж.

Слава Україні!

 

Перший заступник

Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux