Учасники круглого столу обговорили проект створення Великої української енциклопедії
опубліковано 04 листопада 2015 року о 16:52

 

фото_круглий ст-л_03.11.15_230

Багатотомна Велика українська енциклопедія /ВУЕ/ обов'язково має бути видана як в електронному, так і в паперовому форматах, тим більше, що можливості для цього є. Таку думку висловили учасники круглого столу «Наукові засади та теоретико-методологічні принципи створення сучасних енциклопедій», який відбувся в Укрінформі.

 

 

Зокрема, перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак зазначив, що Українська радянська енциклопедія вже не відповідає вимогам часу. «Насправді це величезний виклик. Створити Велику українську енциклопедію, яка буде співзвучна незалежній українській державі. А чи впораються її розробники із цим викликом, буде зрозуміло лише через 50 або 100 років, бо енциклопедія створюється на віки», - сказав Богдан Червак.

Як нагадала доктор історичних наук, директор ДНУ «Енциклопедичне видавництво», заступник голови головної редакційної колегії ВУЕ Алла Киридон, Велика українська енциклопедія - сучасний довідковий онлайн-сервіс і водночас багатотомне видання, підготовку якого було розпочато в січні 2013 року спільними зусиллями співробітників державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво» та авторського колективу з усієї України - материкової й діаспорної.

Онлайн-версія ВУЕ, на її переконання, стане ефективним навчальним ресурсом для онлайн-освіти як форми дистанційного навчання. «Створення порталу Великої української енциклопедії допоможе систематизувати усі напрацювання і забезпечить користувача зручним інструментом пошуку та роботи зі знайденим матеріалом», - упевнена науковець.

«Якщо говорити про структуру енциклопедії, то ми зараз готуємо літеру «А» як пілотний проект. Щоб побачити, який результат співпраці науковців над гаслами на літеру «А». І готуємо до видання та оприлюднення перший том якраз на цю літеру», - додала Алла Киридон.

Проект розрахований на максимально широку аудиторію, зокрема такі її сегменти, як широка громадськість, фахівці-практики та науковці, студенти, школярі. Для кожної з цих цільових аудиторій розробники ВУЕ готують спеціальні пропозиції.

Нагадаємо, Велика українська енциклопедія - багатотомне енциклопедичне видання універсального характеру, публікація якого запланована на 2013-2026 роки згідно з Указами Президента України № 1/2013 «Про Велику українську енциклопедію» та № 7/2015 «Питання підготовки та видання Великої української енциклопедії».

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux