Знімальна група Чернівецької ОДТРК побувала на сході України
опубліковано 04 березня 2015 року о 16:25

 

В черговий раз знімальна група Чернівецької ОДТРК разом із буковинськими волонтерами побувала на сході України. За підсумками візиту було підготовлено до ефіру нову серію відеосюжетів «Реалії українського сходу»… Цього разу до Сєверодонецька привезли і два автомобілі «УАЗ» і «Ниву», які придбали «в складчину» та спеціально обладнали небайдужі люди із Заставнівського району Чернівецької області.

Документи на автівки передали голові Луганської ОДА Геннадію Москалю. Буковинці зауважують, що нині готують ще три автомобілі, які доставлять незабаром, бо тут на Сході вкрай бракує автотранспорту для перевезення людей.

Сполучення між населеними пунктами практично відсутнє, не кажучи вже про потребу доставки будівельних та інших матеріалів для відновлювальних робіт… Також, окрім автомобілів волонтери з Буковини традиційно привезли на Луганщину продукти, речі першої необхідності та дитячі малюнки з побажаннями нашим відважним воїнам «Повертатися живими і з перемогою!».

Чернівецькі телевізійники цього разу вперше від листопада минулого року змогли знову побувати у Станиці Луганській, Щасті та ін. населених пунктах, де нещодавна велись активні воєнні дії. Наслідки руйнувань важко передати словами. Їх фіксувала відеокамера під супроводом коментарів буковинця Євгена Бідашка, котрий сьогодні є заступником губернатора Луганщини, а донедавна очолював Станично-Луганську РДА.

За словами Бідашка, у цій місцевості є села, що просто «стерті з лиця землі». У більшості населених пунктів, що розташовані на лінії розмежування вогню, нині йде активне відновлення пошкоджених комунікацій та систем життєзабезпечення. Хоча про очікування можливості повного припинення вогню наразі говорити не доводиться.

Розповідаючи про нагальні проблеми Луганської області, Геннадій Москаль наголошував, що нині важливо якнайшвидше вирішити питання щодо створення військово-цивільних адміністрацій на постраждалих територіях, котрі допоможуть налагодити порядок там, де люди залишились напризволяще, бо є випадки, де сільські та селищні голови, місцеві депутати, фельдшери, вчителі повтікали… Гостро стоїть питання про перспективи посівної кампанії і проблему переробки продукції, що існує тут нині…

Так у Сєверодонецьку, котрий нині є обласним центром Луганської області, волонтери разом із заслуженими артистами України Оксаною Савчук та Іваном Кавацюком, дуетом «Писанка» (які цього разу брали участь у візиті на Луганщину), побували у розташуванні військової комендатури міста Сєверодонецьк та відвідали буковинських правоохоронців. Артисти з Чернівців виступили з концертами у самому Сєверодонецьку та Біловодську.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux