18 годин поспіль в ефірі радіо "Культура" звучатиме "мобілізаційна" поезія Шевченка
опубліковано 04 березня 2015 року о 15:45

 

 

Офіційним постером радіо-марафону «Шевченко мобілізує» стало зображення Тараса Шевченка у сучасному військовому екіпіруванні учасника АТО. Автором зображення є художник Вадим Печуркін. «Цей плакатний портрет Шевченка має мобілізуючий, пропагандистський характер, що відповідає меті радіо марафону – підтримати бойовий дух захисників України словами Шевченкових творів, консолідувати українців у боротьбі проти зовнішньої агресії», - прокоментував автор постеру.

 

9 березня в ефірі каналу радіо «Культура» Національної радіокомпанії України з 6 ранку до 24 години триватиме Національний радіомарафон «Борітеся – поборете! Шевченко мобілізує», присвячений 201-й річниці з дня народження великого Кобзаря.

Ініціаторами проведення марафону виступили Міністерство культури України та Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Захід відбуватиметься в київському Будинку звукозапису. Під час багатогодинного марафону поезію Шевченка читатимуть у прямому ефірі командири та бійці Збройних сил України, МВС, прикордонники, члени добровольчих батальйонів, які беруть участь в антитерористичній операції на Сході нашої країни. Також до багатогодинного марафону із читання «мобілізаційної» поезії Тараса Шевченка приєднаються керівники Української держави, урядовці, політики, діячі науки, культури, волонтери, представники громадськості.

У 18-годинного радіомарафону буде 18 ведучих. У прямому ефірі працюватимуть журналісти Українського радіо та відомі діячі культури ГалинаДацюк, Тетяна Литвинова, Ольга Галаненко, Галина Бабій, Роман Романюк, Анатолій Гнатюк, Василь Шандро, Сергій Гальченко, «голос Майдану» Євген Нищукта інші.

Орієнтовна кількість учасників радіо марафону - 360 осіб; кожному з яких надається 2 хвилини радіоефіру.

Щогодини у програмі радіо марафону будуть транслюватися архівні записи читання творів Шевченка за участі видатних українців, а також пісні на слова Шевченка як у класичному виконанні хору ім. Ревуцького і капели «Думка», так і у виконанні рок-гурту «Кому вниз», інших музикантів. Ведучі радіо марафону представлять нариси цікавих фактів з життя поета.

Пряма трансляція радіо марафону здійснюватиметься на каналі «Культура» Національної радіокомпанії України з включеннями на Першому каналі Українського радіо.

Також Українське національне агентство «Укрінформ» транслюватиме Національний радіомарафон «Борітеся – поборете! Шевченко мобілізує» на своєму веб-сайті за посиланням http://www.ukrinform.ua/ukr/news/2029245

Радіомарафон записуватиметься Національною телекомпанією України, яка забезпечуватиме прямі включення в телеефір Першого національного каналу. До висвітлення марафону також запрошені всі загальнонаціональні ЗМІ.

«201-річчя Шевченка ми святкуємо на тлі доленосних і трагічних подій в історії українського народу, тож даний захід спрямований передати силу, патріотизм та незламність бойового духу нації,» - зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux