В Одесі відбудеться міжнародна книжкова виставка-ярмарок
опубліковано 05 серпня 2014 року о 12:39

В Одесі 7 серпня стартує XVIIІ міжнародна книжкова виставка-ярмарок «Зелена хвиля», в рамках якої відбудеться II Одеський Корнійчуковський фестиваль дитячої літератури.

Ярмарок і фестиваль пройдуть за підтримки Держкомтелерадіо України, Одеської міської ради, Української Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів та Асоціації по культурному і туристичному обміну Ради Європи (Астея).

 

Урочисте відкриття виставки відбудеться о 17.00 в центрі міста - на вулиці Дерибасівській. Організатори очікують, що ярмарок відвідають близько 10 000 гостей.

Цього року форум приурочений до 220-річчя з дня заснування міста. На виставці будуть представлені ​​художня, дитяча, навчальна, наукова, довідкова, технічна та музична література, а також періодичні видання.

У рамках виставки відбудуться спеціальні події: презентації книг і журналів, зустрічі з письменниками, автограф-сесії, літературний квест та майстер-клас про те, як писати вірші і створити книгу нотаток мандрівника. Крім того в бібліотеці імені М.Горького відбудеться круглий стіл на тему «Українська книга - шанс на майбутнє».

Низку заходів «Зелена хвиля» підготувала на честь 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Також одесити і гості міста відзначать під час виставки 125-річчя з дня народження поетеси А.Ахматової та 120-річчя з дня народження відомого одеського письменника Ісака Бабеля і 25-ту річницю перших Бабелівських читань в Одесі. Бабелю буде присвячена спеціальна виставка «Місто, в якому легко жити!», підготовлена на основі матеріалів з ​​фондів одеського Літературного музею.

Ще одна виставка «Наш Жванецький» буде приурочена до 80-річного ювілею Михайла Жванецького. В основі експозиції - також матеріали з фондів одеського Літературного музею.

На виставці «Слідами «Південно-Заходу» гості познайомляться з творчістю Багрицького, Олеші, Жаботинського, Ільфа і Петрова, Бабеля... – яскравих представників Одеської літературної школи «Південно-Захід», якій цього року виповнюється сто років.

Головними подіями II Одеського Корнійчуковского фестивалю дитячої літератури стануть: нагородження переможців II Конкурсу на кращий твір для дітей «Корнійчуковська премія» та презентація «Збірника творів переможців «Корнійчуковської премії» - унікального подарункового видання, тираж якого буде розподілений по дитячих бібліотеках міста та області.

У 2014 році «Корнійчуковська премія» - конкурс на кращий твір для дітей серед авторів, які пишуть українською або російською мовами, офіційно стала міжнародною. До конкурсантів з України приєдналися здобувачі з Вірменії, Білорусі, Німеччини, Ізраїлю, Росії, Казахстану, Словаччини та США. Загальна кількість надісланих на конкурс авторських творів зросла до 625.

Книжкова виставка «Зелена хвиля» та Корнійчуковський фестиваль продовжаться до 10 серпня. Детальна програма подій доступна на офіційному сайті: http://expodessa.com

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux