У конкурсі на посаду директора Укртелерадіопресінституту переміг Ярослав Літинський
опубліковано 18 жовтня 2017 року о 16:23

Начальник цеху телебачення і радіомовлення Донецької філії ПАТ «НСТУ» Ярослав Літинський переміг у відкритому конкурсі на посаду директора Українського інституту підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення і преси.

Таке рішення ухвалила комісія з проведення конкурсного відбору Держкомтелерадіо 18 жовтня після презентації претендентами на посаду своїх проектів програм розвитку Укртелерадіопресінституту. Із трьох учасників конкурсу Ярослав Літинський набрав найбільшу кількість голосів.

 

 

Під час презентації свого проекту він наголосив на необхідності реформування Укртелерадіопресінституту, що дозволить перетворити заклад «з музею історії навчання ЗМІ у сучасний освітній заклад післядипломної освіти». На його думку, потрібно якомога швидше здійснити модернізацію управління, структурні зміни. Фінансовий та адміністративний підрозділи навчального закладу мають бути відокремлені від науково-теоретичного та практичного.

Серед завдань керівника інституту мають бути, на думку кандидата на посаду, пошук інвестицій та збільшення надходжень до бюджету закладу, що сприяє покращенню матеріально-технічної бази Укртелерадіопресінституту і дозволить залучити до навчання на комерційній основі більше слухачів.

Нагадаємо, що взяти участь у конкурсі на посаду виявили бажання чотири кандидати: генеральний директор ДП «Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм» Віктор Підлісний; медіа-експерт, доцент кафедри журналістики Національного університету «Острозька академія» Сергій Штурхецький; завідувач кафедри інформаційно-правової культури та комунікативної політики Укртелерадіопресінституту Наталія Дніпренко; начальник цеху телебачення і радіомовлення філії ПАТ «НСТУ» «Донецька регіональна філія» Ярослав Літинський.

Після першого засідання Комісії з конкурсного відбору до участі у другому етапі конкурсу було допущено троє кандидатів: Наталію Дніпренко, Ярослава Літинського та Сергія Штурхецького.

Конкурс проводився відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 вересня 2008 р. № 777. Серед основних напрямів діяльності Укртелерадіопресінституту - науково-освітній (підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів засобів масової інформації); перепідготовка та підвищення кваліфікації державних службовців, керівників підприємств, установ і організацій; виконання науково-дослідних робіт з актуальних проблем.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux