Рішення колегії від 26.11.2013 № 10/41 "Про стан виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 березня2013 р. № 172-р "Про заходи щодо виконання Указу Президента України від 2 січня 2013 р. № 1 "Про Велику українську енциклопедію""
опубліковано 03 грудня 2013 року о 10:46

 

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

26 листопада 2013 р. м. Київ № 10/41

 

 

Про стан виконання розпорядження

Кабінету Міністрів України від 27 березня

2013 р. № 172-р «Про заходи щодо виконання

Указу Президента України від 2 січня 2013 р. № 1

«Про Велику українську енциклопедію»

 

 

Заслухавши інформацію про стан виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 березня 2013 р. № 172-р «Про заходи щодо виконання Указу Президента України від 2 січня 2013 р. № 1 «Про Велику українську енциклопедію», колегія зазначає, що з метою виконання урядового рішення наказом Держкомтелерадіо України від 23 квітня 2013 р. № 78 затверджено План заходів Держкомтелерадіо України щодо підготовки та видання протягом 2013-2020 років Великої української енциклопедії та організовано роботу стосовно його виконання.

Зокрема, на сьогодні зареєстровано як юридичну особу та внесено Державною реєстраційною службою України до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Державну наукову установу «Енциклопедичне видавництво» (запис від 07.06.2013), триває процес реорганізації ДП «Всеукраїнське державне спеціалізоване видавництво «Українська енциклопедія» імені М.П. Бажана та Головної редакції Зводу пам’яток історії та культури України при видавництві «Українська енциклопедія» імені М.П. Бажана, організовано висвітлення ходу підготовки та видання Великої української енциклопедії державними засобами масової інформації тощо.

Серед нагальних питань, що потребують виконання, − затвердження календарного плану підготовки і видання Великої української енциклопедії та вирішення питання щодо розміщення Енциклопедичного видавництва у приміщеннях будинку по вул. Б. Хмельницького, 51-А.

Враховуючи викладене, колегія

УХВАЛИЛА:

 

1. Інформацію про стан виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 березня 2013 р. № 172-р «Про заходи щодо виконання Указу Президента України від 2 січня 2013 р. № 1 «Про Велику українську енциклопедію» взяти до відома.

2. Департаменту видавничої справи і преси (Кононенко О.А.) активізувати роботу щодо затвердження календарного плану підготовки і видання Великої української енциклопедії та забезпечити контроль за його виконанням протягом 2014-2020 років.

3. Директорові Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво» Шаповалу Ю.І.:

до 10 грудня 2013 р. надати Держкомтелерадіо України пропозиції щодо наукової тематики, яка планується до виконання в 2014 році за бюджетною програмою «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури», та розпочати роботу щодо планування наукової тематики на 2015 рік;

забезпечити випуск до кінця поточного року видання «Велика українська енциклопедія» (Концепція, структура, контент) в рамках програми «Українська книга» на 2013 рік;

організувати роботу з пошуку додаткових джерел наповнення спеціального фонду Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво», зокрема, шляхом надання платних послуг науковою установою відповідно до чинного законодавства.

4. Фінансово-економічному департаменту (Бартош Н.В.), департаменту видавничої справи і преси (Кононенко О.А.) під час підготовки бюджетних пропозицій на 2015 та наступні роки передбачати видатки на забезпечення діяльності Державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво».

5. Управлінню внутрішнього аудиту (Степанова Н.В.) тримати на контролі вирішення питання щодо розміщення Енциклопедичного видавництва у приміщеннях будинку по вул. Б. Хмельницького, 51-А.

6. Департаменту телебачення і радіомовлення (Абрамов С.О.), департаменту видавничої справи і преси (Кононенко О.А.), департаменту інформаційної політики (Червак Б.О.) продовжити роботу щодо забезпечення висвітлення в засобах масової інформації та оприлюднення на сайті Держкомтелерадіо України ходу підготовки та видання Великої української енциклопедії.

7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника Голови Держкомтелерадіо України Мураховського А.Л.

 

 

Голова колегії /підпис/ О.В. Курдінович

 

 

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux