Рішення колегії Держкомтелерадіо від 18.12.2018 №6/19 "Про стан фінансової дисципліни на підприємствах та в установах сфери управління Держкомтелерадіо за результатами аудитів, проведених відділом внутрішнього аудиту у 2018 році"
опубліковано 26 грудня 2018 року о 17:19

Tryzub

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

18 грудня 2018 р. м. Київ 6/19

 

Про стан фінансової дисципліни

на підприємствах та в установах

сфери управління Держкомтелерадіо

за результатами аудитів, проведених

відділом внутрішнього аудиту у 2018 році

 

 

Заслухавши та обговоривши інформацію про стан фінансової дисципліни в апараті Держкомтелерадіо та на підприємствах і в установах сфери управління Держкомтелерадіо (далі – підвідомчі підприємства), колегія звертає увагу на недотримання вимог нормативно-правових актів під час виконання бюджетної програми за КПКВК 1701130 «Державні стипендії видатним діячам інформаційної галузі, дітям журналістів, які загинули або стали інвалідами у зв'язку з виконанням службових обов'язків та премії в інформаційній галузі» (далі - бюджетна програма за КПКВК 1701130) та наданні адміністративних послуг Держкомтелерадіо. Аудитами встановлено наявність в обліку корпоративних підприємств «ДАК «Укрвидавполіграфія» державного майна, яке фактично є приватною власністю, та невикористання державного майна рекреаційно-оздоровчого призначення (бази відпочинку), що призводить до її руйнації; неоформлення речових прав на державне майно і державного акта на право постійного користування земельною ділянкою. Стан готовності захисної споруди цивільного захисту (цивільної оборони) до використання за призначенням не відповідає нормам, встановленим діючим законодавством.

Відповідно до проведених протягом 2018 року аудиторських досліджень ефективності виконання бюджетної програми за КПКВК 1701130 та надання адміністративних послуг Держкомтелерадіо встановлено недотримання вимог нормативно-правових актів, а також недосконалість нормативно-правової бази, відсутність планування коштів державного бюджету за бюджетною програмою за КПКВК 1701130 на виготовлення дипломів лауреатів премій.

Аудитами відповідності встановлено наявність в обліку ПрАТ «Видавництво «Поділля» державного майнаитлового будинку), всі квартири в якому фактично є приватною власністю.

На ПрАТ «Видавництво «Харків» встановлено невикористання державного майна рекреаційно-оздоровчого призначення (бази відпочинку), що призводить до її руйнації; не оформлення речових прав на державне майно і державного акта на право постійного користування земельною ділянкою або укладання договору оренди; стан готовності захисної споруди цивільного захисту (цивільної оборони) до використання за призначенням не відповідає нормам, встановленим діючим законодавством.

Водночас, колегія акцентує на необхідності укомплектувати підрозділ внутрішнього аудиту для забезпечення належного рівня організації, проведення і документування результатів внутрішнього аудиту, підвищення рівня охоплення контрольними заходами підвідомчих підприємств та контролю стану усунення порушень і недоліків, що мають місце на підвідомчих підприємствах Держкомтелерадіо.

 

Враховуючи зазначене, з метою посилення рівня фінансової дисципліни, ефективного використання бюджетних коштів і державного майна колегія

УХВАЛИЛА:

1. Інформацію про стан фінансової дисципліни в апараті Держкомтелерадіо та на підвідомчих підприємствах, за результатами проведених у 2018 році внутрішніх аудитів, взяти до відома.

2. Управлінню дозвільної процедури та контролю за розповсюдженням видавничої продукції (Олійник С.Д.), управлінню розвитку інформаційної сфери (Недяк Ю.О.), фінансово-економічному управлінню (Бартош Н.В.), відділу роботи з персоналом (Груша С.М.) та відділу видавничої справи (Кононенко О.А.) в межах повноважень забезпечити дотримання вимог нормативних-правових документів під час надання адміністративних послуг та виконання бюджетної програми за КПКВК 1701130.

3. Голові правління ПрАТ «Видавництво «Харків» корпоративного підприємства ДАК «Укрвидавполіграфія» Остафієвій Е.В. вжити заходи щодо виконання наказу Держкомтелерадіо від 07.11.2018 №727 «Про підсумки аудиту відповідності стану збереження та ефективності використання об’єктів державної власності сфери управління Держкомтелерадіо, що не увійшли до статутного фонду ПрАТ «Видавництво «Харків» корпоративне підприємство АТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» та перебувають на балансі господарського товариства».

4. Генеральному директору ПрАТ «Видавництво «Поділля» корпоративного підприємства ДАК «Укрвидавполіграфія» Дублянському В.О. вжити заходи щодо виконання наказу Держкомтелерадіо від 29.08.2018 № 559 «Про підсумки аудиту відповідності стану збереження та ефективності використання об’єктів державної власності сфери управління Держкомтелерадіо, що не увійшли до статутного фонду ПрАТ «Видавництво «Поділля» корпоративне підприємство «ДАК «Укрвидавполіграфія» та перебувають на балансі господарського товариства».

5. Керівникам підвідомчих підприємств та АТ «ДАК «Укрвидавполіграфія»:

не допускати фінансових порушень, посилити контроль за збереженням та ефективним використанням державного майна і коштів, неухильним виконанням вимог нормативно - правових актів, у тому числі, розпорядчих документів Держкомтелерадіо з питань здійснення господарської діяльності, організації та ведення бухгалтерського обліку, складання фінансової звітності тощо;

вжити невідкладних заходів щодо забезпечення державної реєстрації прав власності на будівлі, споруди та інші об’єкти нерухомого майна, у тому числі майна, що не увійшло до статутних капіталів господарських товариств; оформлення прав постійного користування земельними ділянками, які використовуються без документів, що посвідчують право користування ними;

щоквартально, до 10 числа місяця наступного за звітним кварталом, надавати інформацію про проведені перевірки та інформацію з підтверджуючими документами про стан усунення виявлених внутрівідомчим контролем та органами зовнішнього фінансового контролю порушень і недоліків.

6. Відділу внутрішнього аудиту (Подорожна О.В.):

забезпечити належний рівень організації, проведення і документування результатів внутрішнього аудиту;

підвищити рівень охоплення контрольними заходами підвідомчих підприємств та тримати на постійному контролі стан усунення порушень і недоліків, що мають місце на підвідомчих Держкомтелерадіо підприємствах, і здійснювати щоквартальний аналіз інформації до повного усунення наявних в системі порушень і недоліків фінансової дисципліни.

7. Сектору управління державним майном та корпоративними правами держави (Нечаєнко Т.С.) проводити роботу щодо передачі об’єктів державної власності, які обліковуються на балансі ПрАТ «Видавництво «Поділля» (м. Хмельницький) та ПрАТ «Видавництво «Харків» (м. Харків) корпоративні підприємства «ДАК «Укрвидавполіграфія» до комунальної власності.

8. Контроль за виконанням цього рішення колегії покласти на Голову Держкомтелерадіо.

 

 

Голова колегії О. І. Наливайко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux