Рішення колегії Держкомтелерадіо від 18.12.2018 №6/20 "Про тематику наукових робіт у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансову підтримку розвитку наукової інфраструктури на 2019 рік"
опубліковано 26 грудня 2018 року о 17:22

Tryzub

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Р І Ш Е Н Н Я К О Л Е Г І Ї

 

18 грудня 2018 р. м. Київ 6/20

 

Про тематику наукових робіт

у сфері засобів масової інформації,

книговидавничої справи та

інформаційно-бібліографічної

діяльності, фінансову підтримку

розвитку наукової інфраструктури

на 2019 рік

 

Заслухавши та обговоривши інформацію про тематику наукових робіт у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності на 2019 рік, колегія зазначає, що у наступному році планується до виконання три наукові теми (2 − Державною науковою установою «Книжкова палата України імені Івана Федорова», 1 − Державною науковою установою «Енциклопедичне видавництво») за бюджетною програмою 1701020 «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури».

Державною науковою установою «Книжкова палата України імені Івана Федорова» передбачається: здійснити збирання, зведення, угрупування первинних адміністративних даних про випуск видавничої продукції у 2018—2019 рр. за основними якісними та кількісними показниками; проаналізувати випуск видань за суміжні періоди (2017-2018 рр.); провести комплексний аналіз як за окремими видами книжкових видань, так і за якісними їхніми ознаками, зокрема за виданнями тематичного спрямування, цільового призначення, мовами, тиражними групами, видавцями тощо; проаналізувати стан функціонування системи обов'язкового примірника та систем міжнародної стандартної нумерації видань ISBN/ISMN; провести моніторинг матеріалів ЗМІ, проаналізувати їхню інформаційну насиченість щодо виявлення потенційних загроз національній безпеці України в інформаційній сфері, впливу матеріалів ЗМІ на формування іміджу України у світі, висвітлення питань євроатлантичної інтеграції України, а також питань книговидання в Україні; дослідити стан оформлення видань суб'єктами видавничої справи та скласти аналітичні огляди щодо дотримання положень нормативних документів суб'єктами видавничої справи, сформувати електронні довідково-інформаційні ресурси, що стосуються УДК, ISBN/ISMN, діяльності українських і зарубіжних джерел масової інформації, знаменних і пам'ятних дат, низки інших довідкових, нормативних, інформаційних та інструктивно-методичних матеріалів; створити ретроспективні бази даних образотворчих і картографічних видань 1951 р., журнальних видань та загальнодержавних і регіональних газет 1961 р.

Державною науковою установою «Енциклопедичне видавництво» в рамках виконання наукової теми передбачено розроблення структури бази знань для науково-інформаційного наповнення та навігації онлайн-версії «Великої української енциклопедії». Передбачається функціонування таких актуальних структурних елементів портальних енциклопедій як віртуальні кабінети читачів залежно від сегменту аудиторії, з низкою інтерактивних технологій, здатних зацікавити користувача /читача. Також планується подальша науково-редакційна підготовка та розміщення енциклопедичних статей в онлайн-версії «Великої української енциклопедії».

Враховуючи викладене колегія

УХВАЛИЛА:

 

1. Інформацію про тематику наукових робіт у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансову підтримку розвитку наукової інфраструктури на 2019 рік (далі – тематика наукових робіт на 2019 рік) взяти до відома.

2. Схвалити тематику наукових робіт на 2019 рік, що виконуватимуться за бюджетною програмою «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури» (додається).

3. Відділу видавничої справи (Кононенко О.А.), Державній науковій установі «Книжкова палата України імені Івана Федорова» (Сенченко М.І.), Державній науковій установі «Енциклопедичне видавництво» (Киридон А.М.) організувати виконання наукових робіт у 2019 році відповідно до схваленої тематики.

4. Фінансово-економічному управлінню (Бартош Н.В.) забезпечити фінансування прикладних науково-дослідних та дослідно-конструкторських розробок на 2019 рік в межах видатків, визначених бюджетною програмою «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури», відповідно до схваленої тематики.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника Голови Держкомтелерадіо Червака Б.О.

 

 

Голова колегії О.І. Наливайко

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux