Про діяльність Держкомтелерадіо з підготовки проектів нормативно-правових актів стосовно забезпечення доступу до публічної інформації
опубліковано 11 липня 2011 року о 09:53

13.01.2011 р. Верховною Радою України прийнято закони України «Про доступ до публічної інформації» та «Про внесення змін до Закону України «Про інформацію».

З прийняттям зазначених законів України правове регулювання суспільних відносин щодо створення, збирання, одержання, зберігання, використання, поширення, охорони, захисту інформації суттєво змінилося.

У зв’язку з цим, на виконання низки доручень Уряду Державним комітетом телебачення і радіомовлення здійснюється робота з приведення інформаційного законодавства у відповідність до законів України «Про інформацію» та «Про доступ до публічної інформації».

Так, Комітетом підготовлено та в установленому порядку внесено на розгляд Уряду проекти постанов Кабінету Міністрів України «Про граничні норми витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію» та «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», метою яких є приведення у відповідність до Закону України «Про доступ до публічної інформації» рішень Уряду, а також забезпечення конституційного права кожного на інформацію.

Разом з цим, Держкомтелерадіо за участю представників громадських організацій підготовлено такі проекти нормативно-правових актів:

– проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо приведення у відповідність із законами України «Про інформацію» та «Про доступ до публічної інформації»;

– проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про Реєстр публічної інформації»;

– проект постанови Кабінету Міністрів України «Про порядок оприлюднення у мережі Інтернет публічної інформації, що знаходиться у володінні органів виконавчої влади».

Крім того, на виконання Указу Президента України від 05.05.2011 р. № 547/2011 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації» Держкомтелерадіо разом із Службою безпеки України підготовлено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо доступу до інформації з обмеженим доступом та встановлення відповідальності за порушення таких актів».

На сьогодні триває процедура погодження зазначених проектів нормативно-правових актів заінтересованими органами.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux