Понад тисячу видавничих проектів запропоновано до програми "Українська книга" 2012 року
опубліковано 29 лютого 2012 року о 14:42

Держкомтелерадіо України завершив формування проекту Переліку книжкових видань, запропонованих видавництвами та видавничими організаціями до програми «Українська книга» на 2012 рік.

Загалом у Комітет надійшло 1200 пропозицій від 130 видавництв та видавничих організацій України різних форм власності, серед яких – «Веселка», «Либідь», «Мистецтво», «Дніпро», «Таврида», «Основа», «Грані-Т», «Букрек» та ін. на загальну суму понад 500 млн. гривень.

Усі заявки сформовані за основними тематичними розділами: «Видання для дітей та юнацтва», «Твори класиків української літератури лауреатів Національної премії ім. Т. Г. Шевченка та сучасних українських письменників», «Твори класиків зарубіжної літератури в перекладі українською мовою», «Науково-популярні видання», «Довідкові та інформаційні видання», «Видання мовами національних меншин України».

Видавництво «Либідь», зокрема, пропонує до державної програми «Українська книга»  нове видання книги Тараса Шевченка «Я так її, я так люблю…», зібрання думок, спогадів Івана Дзюби «Не окремо взяте життя», книгу «Українки в історії. ХХ-ХХІ століття». «Самміт-книга» надіслало заявку на декілька найкращих своїх проектів, серед яких - книга Анатолія Кузнєцова «Бабин Яр», «Привід для геноциду» Нормана Кона, «Імператор Нерон» Володимира Дмитренка тощо.

Наразі проект Переліку знаходиться на розгляді Експертної ради з формування державного замовлення на випуск видавничої продукції при Держкомтелерадіо України, яка здійснить незалежну експертизу та фаховий відбір видавничих проектів для їх випуску на умовах державного замовлення. До складу Експертної ради входять письменники Віктор Баранов, Іван Драч, Григорій Гусейнов, Андрій Курков, академіки НАН України Микола Жулинський та Валерій Смолій, представники наукових, бібліотечних установ, а також громадськості.

Із проектом Переліку книжкових видань детальніше можна ознайомитися на сайті Держкомтелерадіо України за адресою http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=90724&cat_id=34138

 

Інформаційно. Минулого року за програмою «Українська книга» було підготовлено 139 видань загальним накладом близько 300 тисяч примірників. Більшість із них профінансовано і вийшли друком. Це такі значимі видавничі проекти, як «Грюнвальдська битва – битва народів» (видавництво «Балтія-друк»); «Національний музей історії України», «Василь Лопата. Життя і творчість» (видавництво «Мистецтво»), а також твори Марії Матіос («Піраміда»), Віктора Міняйла («Український письменник»), Сергія Жадана («Фоліо»), Леоніда Первомайського, Івана Дзюби («Либідь»), Івана Драча («Криниця»), Леоніда Череватенка («Києво-Могилянська академія»), Василя Бикова («Книга»).

Цьогоріч на реалізацію програми «Українська книга» в держбюджеті виділено 40 мільйонів гривень.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux