"До світлого дня - світлі вчинки"
опубліковано 29 лютого 2012 року о 15:28

27 лютого стартувала вже традиційна спільна акція Сумської обласної державної телерадіокомпанії та Сумської єпархії Української Православної Церкви «До світлого дня – світлі вчинки», яка триває під час Великого Посту. Її мета – збір коштів для придбання медичного обладнання, медикаментів, продуктів харчування для відділення гематології та онкології Сумської обласної дитячої клінічної лікарні. Підсумки акції планується підвести 17 квітня.

Мунулоріч в рамках акції було зібрано 336 тисяч 682 гривні, на які для онкогематологічного відділення обласної дитячої клінічної лікарні було придбано два концентратори кисню, каталка для лежачих хворих і дороговартісні ліки на суму 280 тисяч гривень. Оргкомітет акції в складі керівництва СОДТРК, Сумської єпархії УПЦ та онкогематологічного відділення намагалися насамперед купувати дороговартісні цистатичні препарати для антибактеріальної терапії європейського виробництва, адже в Україні подібних не виробляють.

Головним результатом акції стало те, що за півроку, на які відділення повністю було забезпечене ліками, не сталося жодного летального випадку.

Організатори акції, як і минулоріч, планують долучити до неї обласні організації, установи і просто жителів області для допомоги 139-ти дітям, яким встановлено діагноз онкологічних захворювань.

Епископ Сумський і Охтирський Євлогій вже адресував Архіпастирське послання, в якому назвав допомогу онкохворим дітям богоугодною справою і в Прощенну неділю благословив всі приходи Сумської та Охтирської єпархії на участь в акції. Генеральний директор СОДТРК Лариса Якубенко сподівається, що цього року сумчани зможуть зібрати ще більше коштів. А як ефективно і найбільш корисно їх витратити, буде вирішувати оргкомітет і в цьому випадку головне слово залишиться за медперсоналом.

Про перебіг акції та заходи, які проводитимуться у її рамках, СОДТРК постійно інформуватиме у випусках новин, а також під час прямих ефірів на радіо, телебаченні та сайті СОДТРК http://www.strc.sumy.ua/.

 

 

Благодійний рахунок:

Сумська єпархія УПЦ

код 22596097

в ПАТ "Укрсоцбанк" м.Київ

МФО 300023

р/р 26004000069613

Для онкохворих дітей

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux