Пішов з життя видатний діяч інформаційної сфери України Михайло Онуфрійчук
опубліковано 27 квітня 2022 року о 11:10

Колектив Держкомтелерадіо глибоко сумує з приводу трагічної загибелі на 77 році життя колишнього народного депутата України третього скликання, екс-міністра України в справах преси та інформації (1994-1996 рр.) Михайла Яковича Онуфрійчука.

Він народився 15 квітня 1945 року в м. Тальне Черкаської області. Після закінчення середньої школи розпочав трудову діяльність слюсарем на заводі «Мегометр» в м.Умань. Згодом перейшов на роботу у державні органи. Михайло Онуфрійчук закінчив два вищих навчальних заклади. У 1982 році захистив кандидатську дисертацію, отримавши вчений ступінь кандидата історичних наук.

Багато років свого життя Михайло Якович присвятив розбудові інформаційної та видавничої сфер України. За його безпосередньої участі підготовлено 15 законів України, серед яких – «Про видавничу справу», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», «Про інформацію», «Про перелік об’єктів державної власності, які не підлягають приватизації» та інші. Він є автором та співавтором майже двохсот наукових праць з питань інформаційної справи, книговидання, поліграфії тощо.

Вже перебуваючи на пенсії, Михайло Якович не полишав активної участі у громадському житті. 1998 року він очолив засновану ним ГО «Українська асоціація виробників поліграфічної продукції», входив до керівних органів інших громадських організацій.

За вагомий особистий внесок у розбудову України Онуфрійчуку М.Я. присвоєно звання «Заслужений діяч науки і техніки України». Його відзначено численними державними нагородами, а також нагородами Української православної Церкви.

Сьогодні разом із працівниками Держкомтелерадіо щирі співчуття близьким та рідним Михайла Онуфрійчука висловлюють члени «Української Ради ветеранів-депутатів і працівників законодавчої влади, регіональних рад та Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ)», Української асоціації виробників поліграфічної продукції, Української Ради працівників та ветеранів інформаційної сфери.

Добрі справи Михайла Яковича Онуфрійчука, його служіння народу України назавжди залишаться в нашій пам’яті.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux