Обласні державні ТРК будуть збережені
опубліковано 02 червня 2015 року о 13:42

Саме таку заяву зробив перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак під час свого виступу на семінарі «Україна на шляху реформування» , який відбувся 28 травня в Укртелерадіопресінституті.

Програма семінару, в якому взяли участь головні редактори більшості обласних ТРК України та державні службовці з регіонів включала в себе проблемні питання реформування країни з таких напрямків як реформи в ЗМІ, місцевого самоврядування, аграрного сектору, соціального захисту, енергетики, юстиції та МВД. Специфіку та напрямки реформування доповідали представники уряду, провідні експерти, науковці.

Відкриваючи семінар, ректор Укртелерадіопресінституту Сергій Правденко зазначив, що висвітлення реформ журналістами потребує насамперед їх всебічного розуміння з боку працівників ЗМІ.

Якщо говорити про реформування ЗМІ, то Богдан Червак назвав головним здобутком в цій сфері створення суспільного телерадіомовлення, яке повинно реально запрацювати вже наприкінці поточного року. Що стосується реформування державного мовлення на базі якого і буде створено НСТУ, то за словами Богдана Остаповича обласні державні мовники будуть збережені. А ось в якому вигляді, буде залежати в першу чергу від якості контенту, який готові будуть запропонувати регіональні ТРК. «Контент, якість програм - головне для суспільного мовника, і цим в першу чергу сьогодні всім нам треба займатись, а не перейматись питаннями грошей або скорочень,»- звернувся до журналістів обласних ТРК перший заступник Голови Держкомтелерадіо.

Що стосується так званої інформаційної війни, то за словами Богдана Червака Україна її зовсім не програє. Підтвердження тому успішне проведення двох виборчих кампаній, позитивні голосування щодо України на міжнародній арені, підтримка України з боку провідних держав Європи та Америки. Попри продовження інформаційної агресії з боку Росії українські ЗМІ повинні працювати згідно стандартів професійної журналістики, тобто надавати об’єктивну, оперативну та збалансовану інформацію. «Правда обов’язково переможе, але головне в цій боротьбі для ЗМІ не втратити репутації», - підсумував Богдан Червак.

Перед учасниками семінару також виступили представники інших міністерств - начальник департаменту економіки міністерства аграрної політики і продовольства Олена Ковальова, перший заступник міністра соціальної політики Василь Шевченко, експерт з питань економіки та фінансів Любомир Шавалюк.

Укртелерадіопресінститут планує і надалі проводити семінари для працівників ЗМІ щодо роз’яснення шляхів реформування країни.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux