Уряд робить конкретні кроки для підтримки видавничої галузі та захисту національного книжкового ринку, - Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко
опубліковано 29 травня 2015 року о 15:13

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко взяв участь у Книжковій раді - зустрічі з провідними українськими видавцями, яка відбулась 28 травня у Харкові у рамках першого книжкового фестивалю «Kharkiv BookFest».

Український книжковий бізнес на форумі представляли керівники провідних видавництв («КСД», «Ранок», «Віват», «Видавництво старого Лева» та ін.), директор Львівського форуму видавців Олександра Коваль, директор Асоціації книговидавців і розповсюджувачів Олександр Афонін та ін. У зустрічі також взяв участь віце-президент Франкфуртського книжкового ярмарку Тобіас Фосс.

Учасники Книжкової ради обговорили питання подальшого розвитку галузі, методи боротьби з контрафактною продукцією й електронним піратством, питання відродження культури читання тощо. «Видавнича галузь, українська книга залишаються для Уряду стратегічно важливою складовою у справі захисту нашої держави, збереження її національних та культурних цінностей, консолідації суспільства, - зазначив Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. – Зроблено конкретні кроки для підтримки національного книжкового ринку - введено пільги із ПДВ для українських книг та імпортне мито на російську книжкову продукцію. Сподіваюсь, це стане новим поштовхом для розвитку вітчизняної видавничої галузі».

Разом із віце-президентом Франкфуртського книжкового ярмарку Тобіасом Фоссом учасники зібрання обговорили умови участі українських видавців у найпрестижнішому європейському виставкому заході.

Учасники дискусії домовились, що Книжкова рада стане постійним лобістським інструментом, що підтримуватиме українську книгу. Як зазначив один із учасників дискусії, президент Групи компаній «Фактор» Сергій Політучий, сьогодні український ринок перебуває на переломі. «Після введення пільг із ПДВ для українських книг та імпортних мит на російську книжкову продукцію на ринку склалася принципово нова ситуація, і ми всі відчуваємо, що перебуваємо напередодні зростання. Але водночас є маса стримуючих обставин, які цьому зростанню заважають. І ці проблеми бізнесу та владі треба вирішувати разом».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux