Міжнародний фестиваль дитячо-юнацької журналістики відбудеться в Києві в режимі онлайн
опубліковано 08 травня 2020 року о 14:20

Описание: Описание: D:\worktable\PRES.jpg

Кілька років поспіль Держкомтелерадіо разом з Департаментом освіти і науки КМДА, НСЖУ та НСПУ є співорганізатором Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах», започаткованого Київським палацом дітей та юнацтва.

 

Коронавірус вніс свої корективи у формат проведення цьогорічного, XVІІІ-го, фестивалю-конкурсу: всі його заходи відбуватимуться в режимі онлайн. А тема фестивалю, яку обирали діти, «2020: моя країна в смартфоні», виявилась вкрай актуальною.

Фестиваль триватиме три дні, з 15 по 17 травня, не порушуючи традицій. Вітатимуть юних журналістів, фотографів, блогерів, майстрів мікрофону й телекамери з 16 регіонів України та 7 країн світу віртуально. На фестиваль-конкурс завітають ONLINE понад 300 учасників, які подавали свої роботи у 10 номінаціях.

У програмі журналістського фестивалю ретроспектива з фотопрезентацій, телефільмів, відеороликів та віртуальна екскурсія «Київ Європейська столиця». Знані журналісти, блогери та медіатренери влаштують для учасників та гостей фестивалю «творчі вітальні» від професіоналів. Вони поділяться лайфхаками, як не розповсюджувати фейки і створювати якісний контент, проведуть вебінари в прямих ефірах онлайн та багато іншого.

Також працюватиме онлайн-редакція «ІнфоМанія». Учасники зможуть надсилати свої матеріали на теми, присвячені 30-річчю агентства «ЮН-ПРЕС» КПДЮ, ділитися своїми враженнями від нового формату цьогорічного фестивалю, згадувати цікаві моменти минулих років під час перебування на фесті та участі в конкурсі.

Нестандартно пройде і урочиста церемонія нагородження – лауреати фестивалю почують привітання організаторів та настанови від журі у відеозверненнях, отримають довгоочікувані дипломи в елекронному форматі, а кубки та призи будуть розіслані за вказаними адресами.

Окрім нагород та нового досвіду юні медійники, і в цьому році, матимуть унікальну можливість вступити до вітчизняних профільних вишів на пільгових умовах (за сертифікатами зі знижкою для переможців). Адже незмінний девіз Фестивалю - «Стань студентом у травні».

Також у рамках фестивалю відбудеться презентація медіакейсу проєктів ІТА «ЮН-ПРЕС», яку проведуть педагоги Київського палацу дітей і юнацтва.

 

Стежити за підготовкою фестивалю можна на інтернет-ресурсах:

КПДЮ https://www.palace.kiev.ua/,

ІТА «ЮН-ПРЕС» http://yunpress.kiev.ua/press-vesna/.

 

Детальну інформацію про програму фестивалю, цікаві поради від експертів та багато чого корисного знайдете на ресурсах: Facebook КПДЮ https://www.facebook.com/kievpalace/, ІТА «ЮН-ПРЕС»: https://www.facebook.com/yunpres та Instagram: https://www.instagram.com/yun_press_palace/.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux