Колегія Держкомтелерадіо схвалила роботу відомства щодо перетворення НТКУ в Національну суспільну телерадіокомпанію України
опубліковано 29 березня 2016 року о 17:06

Колегія Держкомтелерадіо на своєму засіданні 29 березня 2016 року розглянула стан виконання заходів щодо перетворення Національної телекомпанії України в публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України» та визнала проведену Держкомтелерадіо роботу задовільною.

 

Члени колегії відзначили, що Держкомтелерадіо здійснив низку заходів для перетворення НТКУ в ПАТ НСТУ. Зокрема, затверджено 28 передавальних актів балансових рахунків, матеріальних цінностей, активів та зобов’язань суб’єктів, які реорганізуються шляхом приєднання до НТКУ, затверджено паспорт бюджетної програми, оновлено склад комісії з реорганізації ДП «Студія “Укртелефільм”» тощо.

Водночас, як зазначив начальник управління телебачення і радіомовлення Держкомтелерадіо Микола Білоус, процес приєднання ДТРО до НТКУ може вважатися закінченим лише після внесення відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та затвердження нової редакції Статуту НТКУ в частині правонаступництва. У зв’язку з цим колегія відзначила, що необхідно прискорити процес державної реєстрації припинення державних телерадіоорганізацій. Крім того, потребує активізації робота щодо затвердження Держкомтелерадіо передавальних актів балансових рахунків, матеріальних цінностей, активів та зобов’язань Державної телерадіомовної компанії «Крим» та Державної організації «Севастопольська регіональна державна телерадіокомпанія» до НТКУ.

Також члени колегії наголошували на тому, що слід внести зміни до ліцензій на радіомовлення, щоб відрізки радіомовлення НТКУ були приведені у відповідність до погоджених Держкомтелерадіо сіток мовлення у FM, УКХ-ЧМ та проводовій радіомережі.

Колегія схвалила роботу Держкомтелерадіо щодо підготовки нормативно-правових актів, регламентуючих діяльність ПАТ НСТУ, що є початком другого етапу реформи створення суспільного телерадіомовлення. Зокрема, за участі медіа-спільноти, членів Наглядової ради ПАТ НСТУ, представників Ради Європи та фахівців НТКУ Держкомтелерадіо розробив проект Статуту суспільного мовника та узгодив ключові положення, що містяться в проекті запропонованого документа.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux