Голова правління ПАТ "ДАК "Укрвидавполіграфія" звітував колегії Держкомтелерадіо про діяльність компанії в 2015 році
опубліковано 29 березня 2016 року о 17:32

Колегія Держкомтелерадіо заслухала звіт голови правління ПАТ «Державна акціонерна компанія «Українське видавничо-поліграфічне об’єднання» Василя Продана про підсумки діяльності компанії та її корпоративних підприємств у 2015 році.

 

Члени колегії зазначили, що впродовж 2015 року холдингова компанія ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» працювала стабільно, забезпечивши виконання планових показників своєї фінансово-господарської діяльності. У 2015 році нею отримано чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) на суму 2,5 млн. грн., прибуток склав 107,0 тис. гривень.

Корпоративними підприємствами ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» у 2015 році отримано доходів на суму 165 млн. грн., у тому числі чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) - на суму 99,6 млн. грн., що на 15,6 % більше, ніж у минулому році, та інших операційних доходів - на суму 64,1 млн. грн. Збільшення доходу відбулось за рахунок збільшення обсягів поліграфічних послуг з друкування книжкової продукції та зростання доходів від оренди, які в порівнянні з минулим роком зросли на 12 млн. грн. та виконують стабілізуючу роль у фінансовому стані підприємств і використовуються для поповнення обігових коштів, придбання і відновлення основних засобів.

Водночас, чистий фінансовий результат від діяльності корпоративних підприємств ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» становив збиток в розмірі 7,2 млн. грн. Порівняно з 2014 роком розмір збитків зменшився на 2,4 млн. гривень.

Корпоративними підприємствами ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» виготовлено газетної продукції у кількості 28,5 млн. примірників. Обсяг випуску книжкової продукції у натуральному виразі за 2015 рік становив 104,7 млн. аркушів-відбитків, або 6654,9 тис. примірників, що на 2 млн. примірників більше, ніж у 2014 році.

Водночас, колегія звернула увагу на невідповідність розмірів Статутних капіталів корпоративних підприємств Компанії розрахунковій вартості чистих активів, що суперечить вимогам частини 3 ст. 155 Цивільного кодексу України.

В квітні 2016 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 390 «Деякі питання проведення аудиту суб'єктів господарювання державного сектору економіки» в ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» та 26 приватних акціонерних товариствах компанії буде проведено обов’язковий аудит, спрямований на підтвердження достовірності фінансової звітності компанії і перевірку правильності ведення її бухгалтерського обліку. За результатами аудиторських перевірок прийматимуться відповідні управлінські рішення.

Водночас колегія Держкомтелерадіо рекомендувала голові правління Василю Продану вжити заходів щодо ефективного управління корпоративними правами ПРаТ, акції яких передано до статутного капіталу ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія», щодо ефективного управління майном, виробничими площами та земельними ділянками, на яких розташовані корпоративні підприємства компанії; привести вартість активів ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія» до справедливої їх вартості з метою забезпечення в повній мірі статутного капіталу чистими активами. Також, на думку членів колегії, керівництву компанії слід активізувати роботу, направлену на оптимізацію виробничих площ, та з метою отримання прибутку, пошуку нових орендарів; організувати роботу, спрямовану на прийняття корпоративними підприємствами компанії більш активної участі у державних закупівлях.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux