Громадська рада при Держкомтелерадіо створила комісію зі свободи слова в Україні та розглянула низку питань інформаційної сфери
опубліковано 25 лютого 2015 року о 17:35

 

Громадська рада при Державному комітеті телебачення і радіомовлення на своєму засіданні 24 лютого ухвалила рішення про створення комісії зі свободи слова в Україні. Комісія розглядатиме питання перешкоджання журналістській діяльності, цензури тощо. Громадська рада у повному складі увійшла до складу цієї комісії. Організаційне забезпечення роботи комісії здійснюватиме Держкомтелерадіо.

Члени громадської ради обговорили низку питань щодо розвитку інформаційної сфери. Зокрема, дискусія виникла навколо питання підтримки національного виробника теле- та кінопродукції.

Громадська рада підтримала Держкомтелерадіо щодо необхідності внесення змін до законопроекту про видавничу справу. Також представники інститутів громадянського суспільства вирішили долучитись до обговорення нової редакції Закону України «Про телебачення і радіомовлення», підготовленої робочою групою при Комітеті Верховної Ради з питань свободи слова та інформації. Як зазначила заступник директора департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Ганна Красноступ, підготовка вказаного законопроекту здійснювалась за підтримки спільного Проекту Ради Європи та Уряду Канади «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі», учасником та бенефіціаром якого є Держкомтелерадіо. Протягом трьох тижнів громадська рада має надати Держкомтелерадіо пропозиції до законопроекту для подальшого їх обговорення.

Крім того, громадська рада більшістю голосів підтримала  пропозицію голови ради Олександра Човгана щодо звернення Держкомтелерадіо до Верховної Ради України з проханням застосувати право законодавчої ініціативи для внесення змін до Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо професійного кібер-війська). За словами О. Човгана, у зв'язку з існуючою ситуацією в Україні та частковою мобілізацією є нагальна потреба у раціональному використанні людських ресурсів, зокрема військовозобов'язаних - висококласних спеціалістів, які мають відповідну кваліфікацію у сфері високих технологій, медіа. На думку громадськості, має бути створена Спеціальна комісія із з членів громадських рад при Держкомтелерадіо і Нацраді з питань телебачення і радіомовленн, яка і буде визначати, чи може військовозобов'язаний проходити службу у «кібер-війську».

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux