Проект наказу Держкомтелерадіо "Про затвердження Порядку надання державної фінансової підтримки друкованим засобам масової інформації"
опубліковано 25 лютого 2015 року о 17:26

Проект

ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

 

Н А К А З

 

 

__.__.2015 м. Київ ___

 

 

Про затвердження Порядку надання

державної фінансової підтримки

друкованим засобам масової інформації»

 

Про затвердження Порядку надання державної фінансової підтримки друкованим засобам масової інформації

 

Відповідно до статті 3 Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» та підпункту 33 пункту 4 Положення про Державний комітет телебачення і радіомовлення України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 серпня 2014 року № 341,

НАКАЗУЮ:

 

1. Затвердити Порядок надання державної фінансової підтримки друкованим засобам масової інформації, що додається.

2. Визнати такими, що втратили чинність, накази Держкомтелерадіо від 17 липня 2009 року № 254 «Про затвердження Порядку надання державної фінансової підтримки друкованим засобам масової інформації», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 04 серпня 2009 року за №734/16750 та від 23 серпня 2012 року № 219 «Про внесення змін до Порядку надання державної фінансової підтримки друкованим засобам масової інформації», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 12 вересня 2012 року за № 1572/21884.

3. Департаменту видавничої справи і преси (Кононенко О.А.) разом з департаментом інформаційної політики (Радзієвський І.А.) забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

 

Голова Держкомтелерадіо О.І. Наливайко

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Державного комітету телебачення

і радіомовлення України

__ березня 2015 року № ___

 

Порядок

надання державної фінансової підтримки

друкованим засобам масової інформації

 

I. Загальні положення

1.1. Цей Порядок розроблено відповідно до статті 3 Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів».

1.2. Фінансова допомога є однією з форм державної підтримки друкованих засобів масової інформації (далі – друковані ЗМІ).

1.3. Джерелом державної фінансової підтримки друкованих ЗМІ є асигнування, передбачені Держкомтелерадіо у Державному бюджеті України на відповідний рік.

1.4. Право на отримання державної фінансової підтримки мають лише друковані ЗМІ загальнодержавної та регіональної сфер розповсюдження, які зазначені в статті 3 Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів».

1.5. Державна фінансова підтримка, визначена цим Порядком, не може бути надана друкованим ЗМІ, що зазначені в частині третій статті 2 Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», а саме:

рекламного характеру;

еротичного характеру;

заснованим за участю юридичних або фізичних осіб, до сфери діяльності яких входять виробництво та постачання паперу, поліграфічного обладнання, технічних засобів мовлення;

заснованим в Україні міжнародними організаціями або за участю юридичних чи фізичних осіб інших держав, осіб без громадянства;

у яких понад 50 відсотків загального обсягу випуску становлять матеріали зарубіжних засобів масової інформації.

1.6. Державна фінансова підтримка друкованим ЗМІ, зазначеним у статті 3 Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», надається виключно на поліграфічні послуги та закупівлю паперу як найбільш витратні складові частини виробничого процесу.

1.7. Підставами для надання державної фінансової підтримки друкованим ЗМІ є їх конкретне економічне становище, підтверджене відповідними документами, перелік яких визначено пунктом 2.1 цього Порядку.

II. Розгляд питання про надання державної фінансової підтримки друкованим засобам масової інформації

2.1. Для одержання державної фінансової підтримки редакції періодичних друкованих видань (далі – заявники) подають Держкомтелерадіо:

заяву, у якій зазначають підстави для отримання такої підтримки, а також мету її використання;

план перспективного розвитку друкованого ЗМІ на наступний рік;

банківські реквізити заявника;

довідку з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, видану органом державної статистики;

документальне підтвердження підстав, необхідних для надання підтримки (детальний кошторис доходів і видатків за звітний рік, звіт про фінансові результати, довідку банківської установи про наявність коштів на рахунку заявника на момент звернення);

копію свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ;

документи, що підтверджують право на видання друкованого ЗМІ (угоду між співзасновниками, договір між видавцем (редакцією) і засновником).

2.2. Розгляд заяви про надання державної фінансової підтримки та наданих заявником документів, а також підготовку матеріалів на розгляд колегії Держкомтелерадіо здійснюють уповноважені представники його відповідних структурних підрозділів.

2.3. Рішення про надання чи про відмову в наданні заявнику державної фінансової підтримки ухвалюється колегією Держкомтелерадіо та вводиться в дію його наказом.

2.4. Розмір державної фінансової підтримки визначається наказом Держкомтелерадіо в межах коштів, виділених Держкомтелерадіо в Державному бюджеті України на відповідний рік, з урахуванням фінансово-економічного обґрунтування заявника.

2.5. Надані кошти перераховуються на рахунок заявника, щодо якого прийнято рішення про надання державної фінансової підтримки, відповідно до чинного законодавства.

2.6. Використання отриманих бюджетних коштів відображається в бухгалтерському обліку та фінансовій звітності відповідно до чинного законодавства.

2.7. Звіт про використання отриманих коштів заявник подає Держкомтелерадіо відповідно до форм і строків, визначених Державним казначейством України.

III. Прикінцеві положення

3.1. Контроль за цільовим використанням бюджетних коштів державної фінансової підтримки здійснює Держкомтелерадіо.

3.2. Відповідальність за нецільове використання бюджетних коштів державної фінансової підтримки несуть одержувачі коштів відповідно до чинного законодавства.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux