Колегія Держкомтелерадіо проаналізувала стан виконання прикладних розробок у сфері ЗМІ та книговидавничої справи
опубліковано 30 березня 2016 року о 12:47

Колегія Держкомтелерадіо заслухала та обговорила питання фінансової підтримки розвитку наукової інфраструктури у 2015 році.

 

У минулому році за бюджетною програмою «Прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури» три теми виконала Державна наукова установа «Книжкова палата України імені Івана Федорова» на суму 6 525,0 тис. грн та одну тему - Державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво» на суму 3 615,8 тис. грн.

Книжкова палата ім. Федорова, зокрема, зробила комплексний аналіз адміністративних даних випуску видань України у 2014 – 2015 рр. та формування електронних довідково-інформаційних ресурсів. Друга робота стосувалася розроблення баз даних державної бібліографічної реєстрації поточних надходжень обов’язкового примірника документів України та ретроспективного фонду періодичних видань 1956 – 1957 рр. і образотворчих 1943 – 1946 рр.. Третьою темою прикладної наукової роботи стало розроблення остаточної редакції національного стандарту ДСТУ «Інформація та документація. Статистичний облік випуску видань. Основні положення» та інструктивно-методичних документів.

ДНУ «Енциклопедичне видавництво» у 2015 році в рамках бюджетної програми виконала наукову роботу «Розроблення наукових та теоретико-методологічних принципів створення сучасного енциклопедичного порталу, підготовки електронної та друкованої версій Великої української енциклопедії».

У рамках цієї наукової прикладної теми розроблено принципи створення сучасного енциклопедичного порталу Великої української енциклопедії, принципи електронної та друкованої версій Великої української енциклопедії, які дозволяють реалізувати на практиці ідею створення національної енциклопедії, що відповідає сучасним тенденціям глобалізованого інформаційного світу. Також підготовлено колективну монографію «Наукові засади та теоретико-методологічні принципи створення сучасних енциклопедій», «Методичні рекомендації зі створення, редагування та оформлення статей Великої української енциклопедії» та реєстр гасел Великої української енциклопедії (літери «А-Я»), що складає понад 70000 позицій. Крім того, створено енциклопедичний словник та офіційний веб-сайт Енциклопедичного видавництва.

Колегія Держкомтелерадіо відзначила, що під час виконання наукової тематики у 2015 році обидві державні наукові установи дотримувались календарного плану та технічного завдання і щоквартально надавала відповідну інформацію Держкомтелерадіо. Усі наукові роботи виконані у повному обсязі. Колегія рекомендувала Держкомтелерадіо вже зараз розпочати роботу щодо формування тематики наукових досліджень та науково-технічних розробок на 2017 рік.

 

ї

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux