До 75-х роковин трагедії Бабиного Яру UA:Перший підготував трансляції та спецвипуски програм
опубліковано 29 вересня 2016 року о 12:16

До 75-х роковин трагедії Бабиного Яру, 29 вересня, UΛ:Перший транслюватиме заходи, що проходитимуть в Національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр", а також покаже спецвипуски програм і документальні стрічки, присвячені подіям того часу.

Мовлення телеканалу в четвер, 29 вересня, розпочнеться зі спеціального випуску Новин о 09:00. Новини, які виходитимуть в ефір об 11:00, 13:00 і 15:00, теж стосуватимуться подій, пов’язаних із 75-ми роковинами Бабиного Яру. Зокрема, кореспонденти UΛ:Перший робитимуть включення з Національної опери України, де об 11:30 розпочнеться пам’ятний концерт.

Трансляцію мистецького заходу можна буде подивитися на офіційному YouTube-каналі UΛ:Перший https://www.youtube.com/watch?v=VW5kppBleyc

Про події в Бабиному Яру 1941 року, які стали прологом голокосту, трагічною сторінкою української історії і спільним болем різних націй, у "Першій студії" разом з істориком Юрієм Шаповалом говоритиме телеведучий Юрій Макаров о 10:00. Спецвипуск програми вийде, як післямова до стрічки про події 75-річної давності "Примара Бабиного Яру". В ефірі UΛ:Перший документальний фільм вийде о 09:15.

Задля того, щоб дізнатися правду про трагічні події, а також зрозуміти, як варто розпоряджатися пам’яттю про них, телеканал покаже тематичний випуск "Розсекреченої історії". Розбиратися з фактами, аналізувати наслідки і визначати уроки трагедії Бабиного Яру в студії разом з ведучим Олександром Зінченком будуть: історик, відповідальний секретар Громадського комітету для вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру Віталій Нахманович, історикиня Тетяна Пастушенко, культурологиня і генеральна директорка "Мистецького арсеналу" Олеся Островська-Люта й журналіст, публіцист Віталій Портніков. Програма, в якій про "расову гігієну" говоритимуть, спираючись на архівні матеріали, в ефірі UΛ:Перший вийде об 11:25.

"Німець помітив, що на моєму одязі немає слідів від пострілів. Тоді він підкинув мене в повітря і відлупцював. Однієї ногою він наступив мені на груди, іншою – на руку. Я все витримала. Переконавшись, що нібито я мертва, німці й поліцаї пішли геть…". Так, упавши в яр за мить до пострілу, врятувалася артистка Київського театру ляльок Діна Пронічева. Спогади дивом врятованої під час розстрілів 29 вересня 1941 року єврейки UΛ:Перший покаже в рамках спецпроекту "Бабин Яр. Без права на існування" о 16:40.

Також в ефірі телеканалу покажуть два документальні фільми. "Золоту Розу" – розповідь про одну зі львівських синагог, яка була зруйнована німцями в 1941 році, глядачі побачать о 16:55. А документальну стрічку "Ангел помсти" про антинацистське підпілля у Києві 1941-1943 роках і долю юної Тетяни Маркус, яка безкомпромісно боролася проти німецьких окупантів, UΛ:Перший покаже о 17:35.

Трансляція жалобних заходів з Національного історико-меморіального заповідника "Бабин Яр" за участю Президента України Петра Порошенка та гостей з-за кордону розпочнеться о 18:30. Телеканал показуватиме захід в ефірі, на сайті та YouTube-каналі.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux