Богдан Червак взяв участь у круглому столі, на якому обговорювались проблеми українського інформаційного простору
опубліковано 22 грудня 2016 року о 16:46

Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан червак взяв участь у круглому столі на тему: «Проблеми українського інформаційного простору: сучасні виклики та необхідні рішення», яка відбулась 21 грудня в Укрінформі. Захід організували і провели Кримський центр ділового та культурного співробітництва «Український дім» і Всеукраїнське товариство «Просвіта» ім. Тараса Шевченка.

 

Учасники круглого столу обговорили ситуацію, що склалася з фінансуванням журналів «Пам'ятки України», «Українська культура», «Український театр», «Музика», «Театрально-концертний Київ» та газет «Культура і життя» і «Кримська світлиця». За словами генерального директора ДП «Національне газетно-журнальне видавництво» Андрія Щекуна, складність ситуації в тому, що відповідно до постанови Кабінету міністрів у квітні ц.р. збільшився фонд оплати праці державним службовцям, і працівникам видань, засновником яких є Міністерство культури, з травня мали підняти фонд оплати праці. На жаль, для цього у держави немає коштів. Він додав, що у Мінкультури їм пояснили, що друковані ЗМІ - це вже минуле, і запропонували  переходити на електронний формат. 

Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак запропонував утворити робочу групу, до складу якої включити зацікавлених редакторів, що, як і Національне газетно-журнальне видавництво, стоять на патріотичних позиціях, щоб у спілкуванні з Мінкультури чи з українським Урядом говорити про консолідовану позицію, а не лише про позицію видавництва, бо це не є унікальна ситуація.

«Тоді у нас є більше шансів бути почутими, бути конструктивними, тому що відчуття того, що українську справу не можна на даному етапі розвитку держави припиняти, у влади є. Треба консолідуватися і вийти на щиру і дружню розмову, яка може призвести до того, що ми будемо робити корекції бюджету, якщо побачимо справді загрозливу картину для українських видань, в тому числі тих, які репрезентує Національне газетно-журнальне видавництво», - підкреслив Богдан Червак

Він наголосив, що НГЖВ - це український осередок, який займається випуском надзвичайно важливих і актуальних національно орієнтованих видань і б'ється за те, щоб ці видання масово поширювалися в Україні.

«Це важливо з огляду на ситуацію, яку ми маємо в інформаційній сфері, де точиться жорстока війна, передусім інформаційна, яку нам нав'язала РФ. Коли ми говоримо, що нам треба витиснути "русский мир", то це можна зробити і в такий спосіб», - сказав перший заступник Голови Держкомтелерадіо.

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux