Журналісти місцевих ЗМІ вчилися медіаграмотності і піару
опубліковано 26 березня 2021 року о 09:49

25 березня 2021 року Укртелерадіопресінститут за підтримки Держкомтелерадіо провів навчальний онлайн-семінар для редакторів і творчих працівників місцевих засобів масової інформації.

Запропоновані теми освітнього заходу про медіаграмотність у сфері гендерної рівності, метаморфози пам’яті, а також мистецтво презентації проекту можливому донору зацікавили численних журналістів з регіонів України. 

Тему «Медіаграмотність як інструмент сприяння рівності прав і можливостей» розкрила для учасників навчального онлайн семінару викладачка Укртелерадіопресінституту, національна гендерна експертка Марія Дмитрієва.

Визначаючи медіаграмотність як свідоме споживання медіа продукту, тренерка запропонувала аудиторії проаналізувати, наскільки хибно інтерпретовані, викривлені, гібридні повідомлення поширюються в інформаційному просторі з точки зору ставлення і самих жінок, і чоловіків до жінок в суспільстві, культивуючи мізогінію. На прикладах країн першого світу й України Марія Дмитрієва проаналізувала різноманітні медіа продукти з точки зору приниження жінок, і висновок про нерівність становища жінок і чоловіків стає очевидним. Тренерка закликала учасників і учасниць семінару в своїй повсякденній праці зі створення медіапродуктів керуватися медійною грамотністю як інструментом створення рівних можливостей для жінок і чоловіків.

Доповідь медіатренера Олександра Образцова «Несвідоме викривлення інформації. Як наша пам’ять може на підвести» зацікавила слухачів наведеними прикладами.  Аудиторія справді переконалися, що пам’ять, якою вона була б, не є надійним джерелом інформації. Висновок — перевіряти факти. Актуальність цього головного правила для ЗМІ нагадала лекція Олександра Образцова.

Лілія Кавецька, досвідчена фахівчиня менеджменту й піару, викладачка Укртелерадіопресінституту, провела лекцію «Техніка складання та презентація проєкту в сфері ЗМІ». Медіатренерка виклала основні, перевірені часом правила успішної презентації, а також поділилася секретами, як і чим переконати донорів фінансувати ваш проект, як сформувати довіру. 

Укртелерадіопресінститут під час карантину проводить навчальні семінари онлайн за допомогою додатка ZOOM. Інформація про всі заходи розміщена на сайті Укртелерадіопресінституту.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux