Журналісти і громадські діячі Миколаївської області вчилися протидіяти російській пропаганді
опубліковано 24 вересня 2020 року о 15:38

Описание: C:\Users\User\Desktop\IMG_2253.jpg

23 вересня у Миколаєві за підтримки Держкомтелерадіо пройшов одноденний семінар-практикум для представників місцевих органів влади, громадського сектору та ЗМІ «Дезінформація як інструмент гібридної війни: особливості поширення та можливості протидії».

 

Захід організовано ГО «Центр публічної дипломатії» у рамках проєкту «Інформаційні війни проти України та інших європейських країн: досвід Литви у протидії пропаганді», що здійснюється за фінансової підтримки Програми розвитку співробітництва та просування демократії Міністерства закордонних справ Литовської Республіки.

У відкритті семінару взяли участь Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас. Модератором семінару був голова ГО «Центр публічної дипломатії» Андрій Вітренко.

Тренери практичного семінару - експерти у сфері комунікацій, європейської та євроатлантичної інтеграції – присвятили свої виступи проблемі російської інформаційної агресії проти України й інших європейських країн та вчили протидіяти пропаганді на місцевому та державному рівнях.

Зокрема, експерт з питань інформаційної безпеки, доцент кафедри суспільних комунікацій Університету ім. Вітаутаса Великого (Литва) Іґнас Калпокас розповів про психоемоційні характеристики аудиторії пропагандистського впливу. Причини перших поразок в інформаційній війні проаналізував керівник Центру суспільно-інформаційних технологій «Форум» Валерій Димов.

Про досвід Держкомтелерадіо в організації та проведенні для представників ЗМІ інформаційних кампаній та навчальних тренінгів як інструментів протидії гібридним загрозам розповіла присутнім заступниця начальника управління з питань телебачення і радіомовлення, європейської та євроатлантичної інтеграції Держкомтелерадіо Вікторія Громова.

Після теоретичної частини учасники семінару отримали практичні навички протидії дезінформації та пропаганді. Майстер-класи, як відрізнити правду від брехні, провели експерт Ради зовнішньої політики «Українська Призма», кандидат філософських наук Максим Кияк та аналітик-спічрайтер, керівник департаменту комунікацій в Національній асоціації адвокатів України Дар’я Глущенко.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux