Урядовою постановою затверджено зміни у Положенні про Держкомтелерадіо
опубліковано 29 вересня 2020 року о 17:01

Описание: C:\Users\User\Desktop\82451296.jpg

Уряд затвердив зміни до постанови № 885 «Деякі питання діяльності Міністерства культури, молоді та спорту» (від 16 жовтня 2019 року) та повернув Держкомтелерадіо частину завдань  і повноважень, які наприкінці минулого року були передані МКМС. Відповідно до постанови діяльність Держкомтелерадіо координує Міністерство культури та інформаційної політики.

 

Відтепер у Положенні про Держкомтелерадіо, затвердженому урядовою постановою №889 від 28 вересня 2020 року, зазначено, що Держкомтелерадіо є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що бере участь у забезпеченні формування та реалізує державну політику у сфері телебачення і радіомовлення, інформаційній та видавничій сферах.

Постановою Уряду повернуто повноваження Держкомтелерадіо щодо вжиття разом з іншими органами державної влади заходів до обмеження доступу видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України. Держкомтелерадіо продовжить видачу дозволів (або відмов на видачу, анулювання дозволів) на ввезення такої видавничої продукції, прийматиме рішення про накладення штрафів за її розповсюдження на території України без наявності відповідного дозволу та вилучатиме таку продукцію з обігу.

Держкомтелерадіо повернуто низку завдань у видавничій сфері. Зокрема, відомство продовжить вести Державний реєстр видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції та буде замовником проведення наукових досліджень у сфері засобів масової інформації та інформаційно-бібліографічної діяльності. Як і раніше, Держкомтелерадіо надаватиме видавництвам і підприємствам книгорозповсюдження довідки про випуск та/або розповсюдження не менш як 50 відсотків книжкової продукції державною мовою, вестиме реєстрацію (облік), наукову систематизацію отриманих від видавців обов’язкових примірників книжкових та періодичних друкованих видань, здійснюватиме контроль за своєчасним доставлянням обов’язкового примірника. Крім того, Держкомтелерадіо забезпечуватиме державну стандартизацію у видавничій сфері, організацію та здійснення контролю за присвоєнням міжнародних стандартних номерів виданням, за їх реєстрацією в національних і міжнародних бібліографічних базах даних.

Крім того, Держкомтелерадіо забезпечуватиме в установленому порядку підготовку та подання пропозицій щодо призначення премій і стипендій в інформаційній та видавничій сферах, здійснюватиме організаційне забезпечення роботи Комітету зі щорічної премії Президента України “Українська книжка року”.

В інформаційній сфері функції Держкомтелерадіо не змінено, він, які і раніше, сприятиме діяльності Суспільного телебачення і радіомовлення, впровадженню ефірного наземного цифрового телерадіомовлення, готуватиме пропозиції та рекомендації щодо захисту, ефективного використання і розподілу національного радіочастотного ресурсу, призначеного для потреб телерадіомовлення, братиме участь у розробленні державних стандартів для потреб цифрового телерадіомовлення тощо.

З повним текстом постанови №889 можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо за посиланням http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=168718&cat_id=32820

 

_

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux