Затверджено навчальний план підвищення кваліфікації працівників ЗМІ в Укртелерадіопресінституті на наступний рік
опубліковано 25 червня 2013 року о 17:40

 

Держкомтелерадіо погодив навчальний план підвищення кваліфікації працівників підвідомчих підприємств, установ та організацій в Укртелерадіопресінституті на 2013–2014 навчальний рік. Про це йдеться у відповідному наказі відомства.

Згідно із планом, впродовж вересня – червня передбачається провести 15 одноденних семінарів для керівників телерадіоорганізацій, видавництв тощо,

на яких розглядатимуться питання соціально-правових основ інформаційного суверенітету та інформаційної безпеки України, найважливіших тенденцій розвитку світової медіаіндустрії, реалізації національних інтересів у діяльності суспільного телерадіомовлення та новітніх підходів до популяризації вітчизняної видавничої продукції.

В свою чергу, журналісти та технічні працівники ТРК матимуть змогу прослухати лекції про сучасні тенденції і технології створення радіо- та телепередач, ефективної реклами тощо.

Для медіадизайнерів, інженерів, поліграфістів фахівці Укртелерадіопресінституту проведуть короткотермінові семінари, на яких розкажуть про останні досягнення у сфері веб-дизайну, технічні характеристики цифрового телебачення DVB–T2, методику дублювання друкованого ЗМІ в Інтернеті тощо.

Окрім того, при навчальному закладі функціонуватимуть творчі майстерні для телережисерів, операторів, ведучих програм, гримерів, візажистів та стилістів. Початківці медіасправи можуть набратися теоретичного і практичного досвіду в Школі молодого журналіста. Навчання в таких майстернях триватиме від 1,5 до 3 місяців – залежно від обраного напрямку.

Спеціалістів Львівської, Черкаської, Херсонської ОДТРК, ДТРК «Крим» та Севастопольської РДТРК експерти Укртелерадіопресінституту ознайомлюватимуть із методикою здійснення нелінійного комп’ютерного відеомонтажу впродовж 4 місяців навчання без відриву від виробництва.

Детальніше із навчальним планом підвищення кваліфікації працівників ЗМІ в Укртелерадіопресінституті можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо у рубриці «Законодавча база» (підрубрика «Нормативні акти Держкомтелерадіо України») за адресою http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/category/main?cat_id=94566.

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux