Заходи антикорупційної програми Держкомтелерадіо: чи всі ризики передбачені
опубліковано 30 травня 2018 року о 15:04

30 травня в Держкомтелерадіо відбувся круглий стіл на тему «Заходи антикорупційної програми Держкомтелерадіо: чи всі ризики передбачені?». Участь у дискусії взяли перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, керівники структурних підрозділів Держкомтелерадіо.

 

Також на захід були запрошені представники урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції», представники коаліції громадських організацій «Реанімаційний пакет реформ», ЗМІ.

Учасники круглого столу обговорили надані пропозиції громадськості до антикорупційної програми Держкомтелерадіо та ухвалили рішення врахувати в її оновленій редакції наступні пропозиції, що надішли від громадського формування «Разом проти корупції»:

1. Запровадити для працівників Держкомтелерадіо та підвідомчих підприємств сфери управління Держкомтелерадіо практику письмової фіксації повідомлень про конфлікт інтересів та ведення реєстру таких повідомлень (згідно з рекомендаційною формою НАЗК).

2. Проводити моніторинг повідомлень в ЗМІ та інтернет-просторі про факти корупційних або пов’язані з корупцією правопорушень з боку працівників Держкомтелерадіо, підвідомчих підприємств, що належать до сфери управління Держкомтелерадіо. Організувати перевірки таких фактів та забезпечити оприлюднення інформації про вжиті заходи або спростування інформації на офіційному веб-порталі Держкомтелерадіо.

3. Підготувати та оприлюднити на порталі data.gov.ua паспорти нових наборів даних, актуалізувати наявні паспорти наборів даних.

4. Розмістити на веб-сайті зведену інформацію про всіх штатних співробітників Держкомтелерадіо з можливістю ознайомитись з їхніми е/деклараціями.

Водночас учасники круглого столу відхилили пропозицію затвердити положення про організацію і здійснення закупівель за кошти міжнародних фінансових організацій та донорів, оскільки через Держкомтелерадіо як бенефіціара Проекту не проходять фінансові та інші ресурси та послуги, що відповідно до міжнародних договорів надаються донорами на безоплатній та безповоротній основі з метою підтримки України. Координатором діяльності, пов'язаної із залученням міжнародної технічної допомоги, є Міністерство економічного розвитку і торгівлі України. Також відсутні ризики вчинення працівниками Держкомтелерадіо корупційних дій під час підготовки звітів, оскільки Держкомтелерадіо отримує звітну інформацію від реципієнта, аналізує її та подає до Мінекономрозвитку.

Також відхилено пропозицію оприлюднити на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо у форматі відкритих даних перелік державного майна, яке знаходиться в оренді або може бути передане в оренду, оскільки орендодавцем такого майна є Фонд державного майна України і відповідна інформація розміщена на веб-сайті цього центрального органу виконавчої влади.

Крім того, не знайшла підтримки в учасників круглого столу пропозиція оприлюднювати на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо аудиторські звіти, заходи щодо усунення недоліків, виявлених за результатами перевірок та аудиту, оскільки ця інформація оприлюднюється у формі наказів Держкомтелерадіо за результатами перевірок та вжитих заходів.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux