Захід «Українським дітям – українську книгу!» відбувся в Ужгороді
опубліковано 10 травня 2022 року о 12:29

7 травня в Ужгороді у приміщенні Закарпатської обласної філармонії відбувся благодійний захід «Українським дітям – українську книгу!».

Вже вп’яте Держкомтелерадіо та Ambient Event House провели акцію для дітей, які через російську агресію змушені були покинути свої домівки. Перше свято книги під час війни відбулося у Львові, потім у Тернополі, Чернівцях та Івано-Франківську. І ось книги прибули в Ужгород.

За даними Закарпатської ОВА, станом на 8 травня понад 60 тисяч вимушених переселенців перебуває в Ужгороді. 34 відсотки від загальної кількості вимушених переселенців – це діти. Тікаючи від обстрілів, вони брали з собою найнеобхідніше. А література, особливо шкільна, залишилася вдома. Мета благодійної акції, започаткованої Держкомтелерадіо та у якій беруть участь українські видавці – безкоштовно забезпечити підручниками, навчальними посібниками, художньою літературою тих дітей, які, рятуючись від російських агресорів, змушені були переселитися в безпечні регіони.

Понад тисячу примірників книжок було роздано дітям, які знайшли прихисток в Ужгороді. А ще організатори акції подарували їм святковий концерт, у якому виступили місцеві зірки. Також дітей розважали аніматори, майстри фехтування та боротьби від ФСК «Динамо». І навіть повітряна тривога, оголошена на всій території України, не завадила доспівати до кінця всім разом в укритті гімн січових стрільців «Ой у лузі червона калина».

Нагадаємо, що починаючи з 15 березня триває благодійна акція «Українським дітям – українську книгу!», започаткована Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента України та Міністерством культури та інформаційної політики.

З початку благодійної акції «Українським дітям – українську книгу» вже майже 100 тисяч примірників книжок передано волонтерським центрам в українських містах та країнах Європи, де зараз проживають переміщені особи. Доставка літератури здійснюється вантажним транспортом волонтерів та волонтерських організацій. Таким є внесок вітчизняного видавничо-поліграфічного бізнесу у перемогу над агресором!

Контакти організаторів акції:

Продан Василь Васильович

+3725 760-88-88; +38 (067) 621-88-88

Хотенюк Олег Михайлович

+38 (097) 394-22-42

Саєнко Оксана Миколаївна

+38 (067) 570-94-24

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux