Визначено кандидатів на державні стипендії в інформаційній сфері
опубліковано 05 лютого 2013 року о 14:18

 

В Держкомтелерадіо України відбулось засідання комісії з конкурсного відбору кандидатів на призначення державних стипендій для видатних діячів інформаційної сфери.

Члени комісії розглянули пропозиції, що надійшли від Національної спілки журналістів України, Всеукраїнського науково-популярного журналу «Дивосвіт», Української асоціації виробників поліграфічної продукції та ДТРК «Культура».

Серед претендентів на довічні та дворічні стипендії - ветерани журналістики, працівники інформаційної сфери, які свого часу були відзначені державними нагородами. Зокрема, учасник Великої Вітчизняної війни Валентин Прохорович Логвін, який понад 80 років віддав газетярській справі й досі продовжує співпрацювати з ветеранськими виданнями Харківщини; засновник і головний редактор науково-популярного журналу «Дивосвіт» Микола Петрович Величко; відомий журналіст та письменник Микола Петрович Кримчук та інші.

Загалом на присудження довічної стипендії було подано чотири кандидатури, а на здобуття стипендії строком у два роки - п’ять.

Комісія ухвалила рішення запропонувати призначити чотири довічні і чотири дворічні державні стипендії в інформаційній сфері.

Наразі Держкомтелерадіо України готує проект відповідного Указу Президента України, який буде подано в установленому порядку на розгляд Кабінету Міністрів України.

Інформаційно.  З метою стимулювання творчої праці Указом Президента України, починаючи з вересня 2011 року, було установлено 1200 державних стипендій для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров'я, фізичної культури і спорту, інформаційної сфери. У тому числі - 50 дворічних та 50 довічних державних стипендій для видатних діячів інформаційної сфери. Розмір державних стипендій становить 1,5 прожиткового мінімуму.

Висування кандидатів на здобуття державних стипендій здійснюють центральні та місцеві органи виконавчої влади, президії Національної академії наук України та галузевих академій наук, заклади та установи охорони здоров’я, освіти, культури, вчені, педагогічні, художні та інші ради таких закладів і установ, творчі спілки, національні спортивні федерації, інші громадські організації шляхом внесення своїх пропозицій щодо кандидатур на отримання державних стипендій стосовно діячів інформаційної сфери до Держкомтелерадіо України.

На здобуття державних стипендій можуть бути висунуті особи за особистий вагомий внесок у розвиток інформаційної сфери, багаторічне сумлінне виконання професійних обов’язків, високий професіоналізм. При цьому враховується також наявність публікацій, підручників, державних нагород та відомчих відзнак, почесних звань, результатів інтелектуальної творчої діяльності.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux