Відновлення мовлення Донецької та Луганської ОДТРК стане ще одним підтвердженням гасла "Україна єдина"
опубліковано 13 березня 2015 року о 11:44

 

Відновлення мовлення Донецької та Луганської обласних державних телерадіокомпаній є одним із пріоритетних завдань Державного комітету телебачення і радіомовлення України й знаходиться на особливому контролі Голови Комітету Олега Наливайка.

Як відомо, 2014 року виробничо-технічні об’єкти телекомпаній були захоплені російськими терористами,

тому їхню виробничу та фінансово-господарську діяльність у містах Донецьку та Луганську було припинено.

У зв’язку з цим виникла необхідність у реєстрації нових редакцій статутів телеорганізацій та зміни адрес розташування. Відтепер Донецька ОДТРК знаходиться у Краматорську Донецької області, а Луганська ОДТРК - у Сєвєродонецьку Луганської області. Держкомтелерадіо затверджено кошториси, плани асигнувань цих телерадіоорганізацій. На сьогодні компанії отримали з державного бюджету понад 2,3 млн. грн. для виплат заробітної плати працівникам ОДТРК.

Сьогодні у концерну РРТ та ТОВ «Зеонбуд» існують технічні можливості для відновлення трансляції програм обох ОДТРК. Наприкінці лютого було запущено тестове мовлення Донецької ОДТРК в аналогових частотах на Маріуполь та Красноармійськ, а в цифрі - й на інші міста Донецької області. Тепер черга за Луганською ОДТРК.

Але повноцінному відновленню мовлення ОДТРК гальмує відсутність матеріально-технічної бази, яка залишилася на окупованій терористами території.

Держкомтелерадіо намагається власними силами частково вирішити проблему відновлення матеріально-технічної бази компаній. Зокрема, Вінницька, Запорізька, Полтавська ОДТРК та ТРК «Всесвітня служба УТР» зголосилися безкоштовно передати частину свого обладнання у Краматорськ і Сєвєродонецьк для відновлення мовлення Донецької і Луганської ОДТРК. Наразі готується наказ Держкомтелерадіо про передачу 17-ти одиниць обладнання.

«Ми бачимо один із шляхів вирішення проблеми також в об’єднанні сіток мовлення Донецької та Луганської ОДТРК, які видаватимуть єдину програму на обидві області. Але для цього потрібно отримати дозвіл Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, - говорить перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. – Крім того, є пропозиція виробляти базовий контент в Києві з використанням матеріалів спецкорів Донбасу, поєднуючи його з програмами інших ОДТРК, і пересилати мережею Інтернет до відповідних РТС. Наразі укладено договір на обмін телепрограмами з Київською ДРТРК, отримано згоду на використання програм від Волинської, Дніпропетровської, Рівненської та інших ОДТРК. Думаю, що до цього процесу долучаться й інші мовники. Відновлення мовлення Донецької та Луганської ОДТРК стане ще одним підтвердженням гасла «Україна єдина».

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux