Відбулося шосте засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів
опубліковано 16 березня 2012 року о 12:37

15 березня під головуванням Прес-секретаря Президента України Дарії Чепак в прес-центрі Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» відбулося шосте засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

У засіданні взяв участь Голова Держкомтелерадіо України Олександр Курдінович.

Члени робочої групи, до складу якої входять представники всіх гілок влади, громадських організацій та ЗМІ, розглянули низку резонансних питань, зокрема щодо врегулювання ситуації навколо отримання іноземними журналістами акредитації в Україні.

Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олександр Курдінович наголосив, що з метою уникнення зайвих бюрократичних перепон очолюване ним відомство ініціюватиме зміни до законодавства, аби виключити Держкомтелерадіо України з процесу надання іноземним ЗМІ акредитації.

У свою чергу директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин поінформував, що міністерство незабаром поновить видачу акредитаційних карток для іноземних журналістів.

Результатом обговорення стало рішення Міжвідомчої робочої групи про доопрацювання необхідних рекомендації стосовно змін до законодавства з вказаного питання.

Членами Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів також було підтримано пропозицію заступника Генерального прокурора Віктора Занфіров стосовно вироблення спільно з Інститутом масової інформації (ІМІ) критеріїв оцінки та кваліфікації злочинів проти журналістів та прийнято рішення надати свої рекомендації авторам законопроекту про зміни до Закону «Про захист суспільної моралі».

Окрім того, учасники засідання обговорили ситуацію довкола львівської газети «Експрес». Свої позиції змогли висловити всі учасники конфлікту, а головний редактор «Експресу» Ігор Починок передав Прес-секретарю Президента України, керівнику Міжвідомчої робочої групи Дарії Чепак листа з переліком фактів, які видання розцінює як тиск на журналістів газети. У свою чергу Дарія Чепак пообіцяла передати лист до парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux