Луганська ОДТРК підготувала чергові серії "Луганщини в обличчях"
опубліковано 16 березня 2012 року о 16:18

Телеканал ЛОТ розпочав прем'єрний показ третьої серії фільмів циклу «Луганщина в обличчях». За словами продюсера проекту Родіона Мірошника, глядачі каналу дізнаються зовсім нові подробиці життя і трактування вчинків, таких відомих людей, як «полум'яний революціонер» товариш Артем, він же Федір Сергєєв, найвідоміший міністр МВС СРСР Микола Щолоков і найбільший промисловець Карл Гаскойн.

Глядачі відкриють для себе імена таких видатних луганчан, як винахідник реактивного міномета «Катюша» Григорій Лангемак, генеральний конструктор створення найбільших у світі літаків «Руслан» і «Мрія» керівник ЦКБ Антонова Петро Балабуєв і видатний український кінорежисер Микола Мащенко. Третя серія циклу, як і дві попередні, підготовлені на замовлення Луганської обласної ради і в рамках програми «Патріот Луганщини».

Ця серія фільмів - результат понад піврічної роботи телекомпанії «РТС», знімальні групи якої тільки у відрядженнях провели більше 2-х місяців. Зйомки проходили в Москві, Харкові, Петрозаводську, Донецьку, Петербурзі, Києві ... Більше 50 експертів найрізноманітніших статусів і рангів брали участь в підготовці цієї серії. У серію увійшли фільми «Артем (Сергєєв)», «Петро Балабуєв», «Григорій Лангемак», «Микола Мащенко», «Карл Гаскойн» і «Микола Щолоков».

Нагадаємо, що 1 лютого 2011 р. за підтримки Луганської обласної ради на каналі ЛОТ стартував спільний телевізійний проект Луганської обласної державної телерадіокомпанії та телекомпанії РТС «Обличчя Луганщини»». До уваги глядачів телеканалу ЛОТ були представлені ролики і повнометражні телевізійні фільми про дванадцять учасників проекту. Дванадцять тижнів глядачі голосували за своїх фаворитів. Лідерів визначило глядацьке СМС та Інтернет-голосування. За підсумками телевізійної акції «Обличчя Луганщини», які, до речі, стали відомі до Дня Луганської області, переможцем був визнаний Володимир Даль.

З вересня 2011 року телеканал ЛОТ транслював другу серію фільмів циклу «Луганщина в обличчях».

За три роки роботи над проектом загальними зусиллями колективу ЛОДТРК і продакш-студії «РТС» було знято 30 документальних фільми про видатних людей, що народилися або працювали на Луганщині.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux