Видавництво "Музична Україна" запрошує на концерт-презентацію своїх видань
опубліковано 27 листопада 2014 року о 15:17

1 грудня о 19:00 у Великому залі Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського, відбудеться концерт-презентація видань, випущених державним спеціалізованим видавництвом «Музична Україна» за державною програмою «Українська книга», яка реалізується Держкомтелерадіо. Захід проходить у рамках Міжнародного музичного фестивалю «Vivat, Academia-101».

Видавництво разом з Державним академічним естрадно-симфонічним оркестром України представить слухачам «Концерт для фортепіано (перша редакція)» Левка Ревуцького та презентують видання «Лідія Корній. Богдан Сюта. «Історія української музичної культури Погляд крізь віки» та «Каденція Миколи Лисенка до Концерту № 4 для фортепіано з оркестром Людвига ван Бетховена». Захід проходить у рамках Міжнародного музичного фестивалю «Vivat, Academia-101».

Першу редакцію «Концерту для фортепіано з оркестром» геніальний український композитор Левко Ревуцький написав в 1934 році. Перше його виконання зазнало нищівної критики та було звинувачено у «формалізмі» тодішніми ідеологами музикознавства. Довгі роки твір вважався втраченим і тільки у 2009 році партитуру концерту, котра була передана композитором колезі по консерваторії, професору з вокалу Ернсту Бергу, був повернутий в Україну. Тож, з нагоди 125-річчя з дня народження Левка Ревуцького у рамках програми «Українська книга» було видано оригінальну версію першої редакції Концерту, який представляє одну з вершин української симфонічної музики ХХ століття. Його виконає лауреат міжнародних конкурсів Роман Рєпка у супроводі  Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України.

Видання «Історія української музичної культури. Погляд крізь віки» представляє монографію докторів мистецтвознавства, професорів Національної музичної академії імені П.І. Чайковського Лідії Корній та Богдана Сюти, в якій вперше за часів незалежності історія української музичної культури розглядається як цілісний процес від витоків до сучасності.

До програми включено Концерт № 4 Людвига ван Бетховена, з каденцією до першої частини Миколи Лисенка, створеної під час навчання композитора в Лейпцизькій консерваторії. Твір опрацював і підготував до друку відомий український композитор та піаніст Михайло Степаненко. Каденція видана видавництвом «Музична Україна» у 2009 році, а виконання всього концерту з каденцією Миколи Лисенка відбудеться вперше. Диригуватиме Микола Лисенко – правнук славетного композитора, а солістом виступить директор «Музичної України», композитор і піаніст Богдан Кривопуст.

Вхід вільний для всіх бажаючих.

Телефони для акредитації ЗМІ: (044) 362-73-79, (050) 805-57-64,

електронна адреса muzukr75@gmail.com  

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux