Величезна роль у профілактиці наркозалежності, популяризації здорового способу життя належить місцевим ЗМІ, - Микола Білоус
опубліковано 13 січня 2020 року о 14:56

10 січня  у  виконавчому комітеті   Кременчуцької міської ради  за участі заступника Голови Держкомтелерадіо Миколи Білоуса відбулося засідання Робочої групи з питань протидії незаконному обігу наркотичних речовин, їх аналогів і прекурсорів Міністерства внутрішніх справ  України.

 

До складу робочої групи входять представники міністерств та відомств України на чолі з заступником Міністра внутрішніх справ України О. Гогілашвілі.

За пропозицією заступника Голови Держкомтелерадіо Миколи Білоуса в регіонах України розпочато впровадження пілотного проекту «Місто проти наркотиків», який має на меті залучити громадян різного віку, а особливо молодь – школярів і студентів, адміністрації навчальних закладів, правоохоронних органів, представників громадськості до спільних дій у боротьбі з наркоманією та наркозлочинністю.

Першою погодилася на впровадження цього проекту виконавча влада Кременчука, тому саме тут відбулося перше виїзне засідання Робочої групи.

«Одним з пріоритетних напрямків діяльності державної влади та правоохоронних органів є удосконалення політики у сфері протидії наркозлочинності. Активне залучення суспільства до цієї проблеми сформує одну з ключових та стійких позицій у боротьбі з наркоманією в Україні,» зазначила начальник Управління забезпечення формування державної політики у сфері протидії наркозлочинності Міністерства внутрішніх справ України Анна Круглова.

Присутні представники громадськості з міст Харкова, Полтави та Кременчука окреслили своє бачення вирішення проблеми наркоманії в регіонах. Зокрема, було обговорено реальний досвід боротьби з наркозлочинністю та здійснення превентивних заходів.

Міський голова Кременчука Віталій Малецький наголосив, що місто готове прийняти і запроваджувати програму «Кременчук – проти наркотиків!». Він зазначив, що до розроблення цієї програми будуть залучені управління у справах сімей та дітей, департамент освіти, управління охорони здоров’я, управління молоді та спорту, правоохоронні органи, громадськість. Програму планується ухвалити на квітневій сесії депутатів міської ради.

Заступник Голови Держкомтелерадіо Микола Білоус наголосив на важливості комунікаційної складової під час здійснення заходів із протидії наркозлочинності. Він зазначив, що величезна роль у профілактиці наркозалежності, популяризації здорового способу життя належить місцевим ЗМІ.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux