Важливим є виконання чинного закону про суспільне, зокрема, в частині створення ревізійної комісії НСТУ, - Олег Наливайко
опубліковано 25 липня 2018 року о 17:53

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко вважає, що Національну суспільну телерадіокомпанію України недофінансували не навмисно, а тим більше не з метою тиску на суспільного мовника. Про це він сказав в інтерв’ю виданню «Детектор медіа».

 

«У держави, яка п’ятий рік поспіль стримує агресію Росії, створює з нуля свою армію, утримує пенсіонерів, виконує зобов’язання перед бюджетною сферою, просто не вистачає на все й одразу грошей, - зазначив Олег Наливайко. - Є фінансові труднощі, але вони поступово долаються. І до цього треба ставитися з розумінням. Торік влада профінансувала Суспільне найкраще в порівнянні з усіма роками державного мовлення. Ми сподіваємося, і про це також неодноразово заявляв прем’єр-міністр, що НСТУ буде належно профінансовано.»

На запитання журналіста, чи потребує закон про суспільне мовлення змін, голова Держкомтелерадіо відповів ствердно. «Низку слушних пропозицій уже обговорено медіаспільнотою і європейськими партнерами. Але не менш важливим є ретельне виконання чинного Закону і не тільки в частині фінансування, а і в частині створення Ревізійної комісії НСТУ, наприклад - зауважив Олег Наливайко.

Видання «Детектор медіа» пише, що в останні роки Державному комітету телебачення і радіомовлення довелося перетворитися з органу влади, який утримує державні медіа та активи, пов’язані з книговидавництвом, на один із центрів координації реформ у цій сфері. Держава поступово передає контроль над своїми медіа журналістам і структурам громадянського суспільства, завдання ж державного комітету — подбати про те, щоб це відбулося законно й без матеріальних утрат. Тим часом у зв’язку з російською агресією в комітету з’явилися нові функції, пов’язані з перешкоджанням інформаційній війні проти України.

Про досягнення та плани Державного комітету в царинах суспільного мовлення, роздержавлення преси, заборони імпорту антиукраїнських видань та про інші важливі питання і йдеться в інтерв’ю Олега Наливайка, з повним текстом якого можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо за посиланням http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=148179&cat_id=79615

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux