В Укрінформі презентували ілюстровану новітню історію журналістики
опубліковано 15 грудня 2022 року о 18:24

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко взяв участь у презентації навчального посібника «Від Майдану до Майдану: новітня історія української журналістики (1989–2019)».

Книга вийшла за сприяння Фонду розвитку журналістики імені Анатолія Москаленка та Українського фонду миру у видавничому центрі «Академія», видрукувана на Харківській книжковій фабриці «Глобус». Її автори - завідувач кафедри соціальних комунікацій та аудіовізуального мистецтва Київського міжнародного університету Юрій Нестеряк, доцент кафедри соціальних комунікацій Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Юлія Нестеряк та фотокореспондент газети «Голос України» Олександр Клименко

Як зазначив Юрій Нестеряк, ця книга є не просто першим комплексним дослідженням новітньої історії української журналістики ... «це реально 30 років життя в цій професії кожного із співавторів». Він зауважив, що зміст книги — бачення авторів, і вона є лише початком дослідження.

Олег Наливайко зазначив, що авторський колектив виконав ретельну роботу, узагальнив величезний документальний матеріал. Він висловив побажання, щоб у видання було продовження. «У наступному посібнику має бути розділ «Війна. Перемога», - зауважив Олег Наливайко. - Це логічне продовження теми ідентичності українських журналістів. Адже саме на підставі перемог трьох революцій сформувалася галузь, яку 24 лютого не треба було мобілізовувати, тому що кожен в ній знав, що йому належить робити.»

Також Голова Держкомтелерадіо подякував, що у презентованому посібнику є глава про важливі медійні реформи, які здійснив Держкомтелерадіо - реформування друкованих комунальних та державних ЗМІ та роздержавлення телебачення і створення Суспільного мовлення. «Сподіваюсь, що в другому виданні будуть відповіді тим скептикам, які закидали нам «А хто висвітлюватиме державницьку позицію, якщо раптом буде війна і не буде державних ЗМІ?», - зазначив Олег Наливайко. - Відповідь дало саме життя: Суспільний мовник став інформаційним форпостом безпеки, а реформовані друковані ЗМІ заходять буквально разом з військовими на звільнені від російських окупантів території у Харківській, Херсонській областях.»

Олег Наливайко відзначив також високий художньо-поліграфічний рівень видання, яке зроблено у надскладних умовах - під час постійних ворожих обстрілів Харкова, відключень електроенергії. І це теж є прикладом сформованої галузі професіоналів.

Присутній на заході ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров зауважив, що презентована книга “більше, ніж навчально-наукове видання, це фотоілюстративна і змістовна історія епохи”.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux