В Одесі розпочинає роботу XXIII Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
опубліковано 09 червня 2023 року о 09:05

Держкомтелерадіо вітає організаторів та учасників XXIII Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині», яка відбудеться в Одесі з 9 до 11 червня.

Захід організовують і проводять Одеська національна наукова бібліотека, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Державна наукова установа «Книжкова палата України імені Івана Федорова» за підтримки Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної та Одеської міської рад, Всеукраїнської громадської організації «Українська бібліотечна асоціація», Всеукраїнської громадської організації «Бібліополіс» та офісу представництва Мережі креативних міст ЮНЕСКО «Одеса – місто літератури ЮНЕСКО».

Могутність нації, незламність духу українців проявляється і в тому, що під час війни, повітряних тривог і ворожих обстрілів ми створюємо книги, плекаємо українську мову, дбаємо про розвиток української культури. Цей фронт тримають тисячі книговидавців і книгорозповсюджувачів, працівників бібліотек України і , зокрема, Одещини.

Програма виставки-форуму передбачає широкий спектр публічних заходів з популяризації книги і читання: презентації нових вітчизняних видань та видавничих проєктів, промоакції, автограф-сесії, зустрічі з відомими українськими авторами, фахові дискусії, майстер-класи, творчі майданчики за участі представників провідних видавництв України, письменників, ілюстраторів книги, літературознавців, мистецтвознавців, бібліотечних фахівців та широкої громадськості.

На підтримку руху співтовариства креативних міст ЮНЕСКО «Одеса - місто літератури ЮНЕСКО» буде запропоновано низку подій з популяризації творчого доробку представників одеської літературної школи. Відбудуться конкурс «Краща книга виставки-форуму “Українська книга на Одещині” - 2023» і традиційне виїзне Свято української книги в одному з районних центрів Одеської області.

Органічною складовою виставки-форуму стануть заходи, спрямовані на популяризацію та збереження нематеріальної культурної спадщини України, підготовлені у співпраці з Одеським обласним центром української культури та ГО «Український клуб Одеси».

Фото незламної Одеси (видання «Одеський кур’єр»)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux