У центрі уваги німецьких ЗМІ - Україна
опубліковано 20 жовтня 2015 року о 10:33

 

14567 Франкфурт

Іноземні ЗМІ широко висвітлювали 67 Франкфуртський міжнародний книжковий ярмарок, який завершив свою роботу 18 жовтня.

Багато німецьких друкованих газет і журналів у дні роботи ярмарку виходили із спеціальними додатками, у яких інформували про найважливіші заходи ярмарку, коментували їх, надаючи слово експертам та учасникам. Багато таких публікацій присвячено Україні та її виставковій експозиції. «Схоже, - пише «Deutsche Welle», - немає жодного спеціального додатку ЗМІ до ярмарку, де б не говорилось про українську літературу, українські проблеми та російсько-український конфлікт».

Свої сторінки Україні присвятили FOCUS Online, Stuttgarter Zeitung, T-Online, Badische Zeitung, Nordwest-Zeitung, Hannoversche Allgemeine та інш. Увагу іноземних ЗМІ привернули книги, представлені на українській експозиції (особливо – з розділу про війну на сході України), зустрічі з українськими письменниками Сергієм Жаданом, Іреною Карпою, Юрієм Андруховичем, Марією Матіос, Андрієм Курковим, які пройшли у рамках ярмарку, та дискусії «Автор і війна» та про роль культури після Євромайдану «Що стоїть за політикою?». Іноземні ЗМІ багато уваги приділили вибірці «Зірки ярмарку», куди увійшло 25 найвідоміших прозаїків і поетів, драматургів та публіцистів з різних країн світу, зокрема, й український письменник Сергій Жадан, книги якого дуже популярні в Німеччині.

Кілька публікацій про участь України в ярмарку вийшло в «Deutsche Welle». Розгорнутий аналіз української експозиції подано у статті «Франкфуртський ярмарок: Україна замість Індонезії, Туреччина замість Росії». «Одне з моїх найсильніших вражень першого дня і знайомства з цим найбільшим у світі форумом книги, - пише оглядач «DW» Єфім Шуман, – та величезна цікавість, яка викликала цього разу Україна».

Журналіст ««Deutsche Welle»» порівнює експозиції України і Росії і, зокрема, відзначає більш глибоке змістовне наповнення українського стенду, його сучасне оформлення та дизайн: «Український стенд яскравішій, привабливіший, більш насичений книгами, тут набагато більше народу». Про російський стенд і його оформлення автор пише, що там «все якось стерильно і нудно, і стенд порожній. Складається враження чергового потьомкінського села».

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux