У Львові офіційно відкрився 20-ий Форум видавців
опубліковано 12 вересня 2013 року о 15:43

 

Сьогодні у Львівському Палаці Мистецтв офіційно відкрився ювілейний 20-ий Форум видавців. Свої двері гостинно розчинив найбільший у світі ярмарок української книги, співорганізаторами якого є Держкомтелерадіо України, Львівська міська рада, Львівська облдержадміністрація, Львівська обласна рада, Українська бібліотечна асоціація, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів.

В урочистостях з нагоди відкриття Форуму взяли участь Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польщі в Україні Генрик Літвін,міністр культури і національної спадщини Республіки Польщі Богдан Здроєвський, перший заступник Голови Держкомтелерадіо України Анатолій Мураховський та інші посадовці.

Вже двадцять років поспіль представницька міжнародна книжкова виставка «Форум видавців» сприяє утвердженню престижу української книги як в нашій країні, так і за її межами, піднесенню національної видавничої справи, налагодженню співпраці між вітчизняними та зарубіжними видавцями та книгорозповсюджувачами, надає імпульс розвитку вітчизняної виставкової діяльності, впливає на науково-технічне та технологічне оновлення видавничої галузі.

Цьогорічний Форум обіймає понад 700 учасників. Більше 200 видавництв пропонують свою продукцію. Загалом близько 100 тисяч книжок з усього світу представлено до уваги любителів читання, з них майже 10 тисяч – це нові видання.

Двадцять три країни світу беруть участь у ювілейному Форумі. Зокрема, Польща, Росія, Німеччина, Чехія, США, Канада, Білорусь, Грузія, Вірменія, Великобританія, Франція, Данія, Латвія, Литва, Колумбія, Румунія, Сербія, Словаччина, Швеція, Швейцарія, Австралія, Каталонія і Нова Зеландія.

Вперше в історії Львівського книжкового ярмарку встановлений статус «Країна – Почесний Гість». Його  отримала Польща, запропонувавши програму з-понад 50 заходів. До міста прибула поважна делегація польських авторів. Зірковим гостем ювілейного ярмарку став всесвітньо відомий англійський філософ і культуролог польського походження Зиґмунт Бауман.

Також до роботи Форуму долучилися 20 громадських організацій, 10 бібліотек, майже 200 акредитованих журналістів із 100 українських та іноземних ЗМІ.

У програмі Форуму заплановано 800 заходів та 250 автограф-сесій.

Для відвідувачів книжкового ярмарку організовано найбільший у Центрально-Східній Європі Міжнародний літературний фестиваль. Участь у ньому візьмуть 362 автори з усього світу. Також відбудеться Всеукраїнський конкурс «Найкраща книга Форуму-2013», Бібліотечний форум, фестиваль і конкурс «Молода республіка поетів» та багато іншого. Видавництва проводитимуть різноманітні акції, презентації, дисконтні програми.

На Форумі очікують 50 000 відвідувачів.

Для пенсіонерів, вчителів, бібліотекарів та читачів львівських бібліотек вхід до книжкового ярмарку – безкоштовний.

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux