У Києві відбулась презентація книги пам’яті про героїв російсько-української війни
опубліковано 15 вересня 2023 року о 13:43

В «Укрінформі» 15 вересня за сприяння Держкомтелерадіо відбулась презентація видання «Все буде Україна! Золотий фонд нації», у якому зібрано розповіді про героїв-наших сучасників, що віддали життя за Україну.

«Видання, започатковане Українською конфедерацією журналістів, матиме продовження, - говорить керівник проєкту Анна Ошитко. – Воно стане своєрідним Меморіалом пам’яті людей, які загинули на війні. Також ми плануємо розповісти суспільству про тих незламних українців, які сьогодні стоять на захисті нашої держави, а також тих, хто своїми добрими справами і конкретними людськими вчинками забезпечують життєдіяльність країни, добробут населення, допомагають ЗСУ та об’єднують націю».

Участь у презентації видання взяли перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України Микола Жулинський, голова ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка Павло Мовчан, голова прес-бюро Київської архиєпархії УГКЦ протоієрей Андрій Боднарук, вдова та син захисника України, добровольця Сергія Самодєлова, представники громадськості.

«Наше покоління стоїть перед великим викликом – гідно вшанувати героїв, які загинули в російсько-українській війні, - зазначив перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. – Наша мета - щоб майбутні покоління українців ніколи не забули про те, якою ціною здобувалась воля і незалежність України. Дуже добре, що вшанування пам’яті героїв реалізовано в друкованому виданні. Багато можна писати в інтернеті, але коли подія чи подвиг зафіксовано в книзі, то і через сто років знайдеться той, хто відкриє ту книгу, прочитає про героя і помолиться за нього.»

Під час презентації відбулось нагородження пам’ятними відзнаками Української конфедерації журналістів тих українців, які публіцистичним словом, науковими дослідженнями або мистецькими творами, кожен на своєму фронті робить все задля перемоги. Серед нагороджених – автор численних науково-публіцистичних праць про ОУН Богдан Червак. Вручаючи цю громадську відзнаку, академік Микола Жулинський зазначив величезний внесок Богдана Червака у популяризацію ОУН, цього «унікального феномена національної визвольної боротьби українського народу».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux