У Кіровограді пройшов фестиваль соціального аматорського кіно
опубліковано 12 квітня 2012 року о 11:42

Кіровоградська обласна державна телерадіокомпанія виступила інформаційним партнером ІI молодіжного фестивалю соціального аматорського кіно «Ранок», що проходив з 4 по 7 квітня у м. Кіровограді.

На «Ранку» демонструвалися фільми морально-естетичного змісту, присвячені екології, охороні здоров'я, захисту прав людини, тварин і природи, а також фільми духовної, філософської та соціальної тематики, спрямовані на розвиток громадянського суспільства. Участь у конкурсі взяли більше сотні учасників з різних країн.

Творчі роботи конкурсантів оцінювало журі, яке очолив Голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач. До його складу також увійшли Голова Державного агентства України з питань кіно Катерина Копилова, перший заступник генерального директора Кіровоградської ОДТРК Андрій Богданович, режисери Володимир Лерт і Володимир Мельниченко та інші.

На телеканалі «Кіровоград» впродовж двох тижнів транслювалися фільми конкурсантів-фіналістів з України, Росії, Білорусі, Ізраїлю, Великої Британії. Також під час роботи фестивалю відбулася всеукраїнська презентація фільму Володимира Лерта «Відторгнення» та спеціальний показ фільму «Той, що пройшов крізь вогонь». На нього приїхали режисер кінострічки Михайло Іллєнко та актор Віктор Андрієнко.

Фінал фестивалю проводився в декілька етапів, першим з яких був показ фільмів у кінотеатрі «Зоряний». Кожен гість кінозалу мав можливість обрати, на його думку, найкращий фільм. В результаті, «Приз глядацьких симпатій» отримав фільм «Ідентифікація» режисера Олександра Слободи (м. Луцьк).

Другим етапом було голосування членів журі кінофестивалю. Кращим ігровим фільмом визнана кіноробота «The Фея» (режисер Євген Коваленко, м. Кіровоград). «Это моя история» режисера Карини Віленкіної (м. Москва) за оцінкою журі отримала першість у категорії «Документальний фільм». Анімаційний фільм «Enjoy media carefully» (режисер Христина Гладка, м. Київ) став кращим у своїй категорії.

Також першу премію отримав «День моего нерождения» режисера Антона Свободіна (студія «ДЕТЕКТИВ» м. Ярославль, студія «РАКУРС» м. Іжевськ, Росія) як кращий кліп та робота «Камень» режисера Андрія Богуна (с. Мала Олександрівка, Херсонська область) як краща відеохвилина.

Глядачі також мали змогу оцінювати конкурсантів фестивалю за допомогою інтернет-голосування. Так, спеціальний приз за його результатами отримав експериментальний фильм «Ляпас» режисера Дмитра Галіна (м. Ужгород).

Впродовж роботи «Ранку» проводилися майстер-класи для учасників-аматорів. Зокрема, своїм досвідом із молодими колегами поділилися режисер, актор Георгій Дєлієв, режисер Володимир Мельниченко тощо.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux