У Києві журналістів вчили аргументовано і чесно інформувати про перспективи партнерства України і НАТО
опубліковано 24 листопада 2017 року о 16:24

24 листопада в Укртелерадіопресінституті відбувся семінар «Організація інформування громадськості щодо євроатлантичної інтеграції України». Його учасниками стали журналісти столичних і регіональних ЗМІ, представники центральних і місцевих органів влади.

 

Відкриваючи семінар, перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак нагадав, що український Уряд схвалив євроатлантичну стратегію та затвердив відповідні заходи. «Мета цих заходів – інтегрувати українське суспільство в європейську спільноту, залучити громадян до ідеї вступу України в НАТО, - зазначив Богдан Червак. - Інформування громадськості щодо перспектив партнерства України і НАТО має бути аргументованим, чесним і щирим. Саме така форма спілкування допоможе суспільству зробити свій цивілізований вибір.»

Про основні напрямки висвітлення ЗМІ партнерства України і НАТО розповів учасникам семінару віце-президент парламентської асамблеї «Східного партнерства», народний депутат України Борис Тарасюк. Досвідом протистояння фейковій інформації російської пропаганди щодо відносин України і Альянсу поділився з присутніми голова ГО «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко. З доповіддю про динаміку ставлення громадської думки України до НАТО впродовж 2013-2017 років виступила директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучерів Ірина Бекешкіна.

Також учасники семінару ознайомилися з аналітичними оглядами матеріалів вітчизняних та зарубіжних ЗМІ з питань партнерства України і НАТО (доповідачі – завідувач відділу моніторингу ЗМІ ДНУ «Книжкова палата України імені Івана Федорова» Валерій Гастинщиков, доктор політичних наук Лада Рослицька), почули думку громадськості щодо залучення інститутів громадянського суспільства до інформаційних кампаній (Сергій Джердж, Олег Кокошинський).

Нагадаємо, що Держкомтелерадіо разом з Укртелерадіопресінститутом розробив план навчальних семінарів для представників центральних, регіональних і місцевих ЗМІ щодо співробітництва України з НАТО та державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції України. Перші семінари «Організація та методи інформування громадськості щодо євроатлантичної інтеграції» та «20 років особливого партнерства України і НАТО: актуальні питання висвітлення співпраці з Альянсом» заплановано провести в Києві. Надалі відбуватимуться виїзні семінари з цієї тематики у регіонах, передусім – прикордонних. Головний наголос буде зроблено на практичних методах інформування, використанні у публікаціях результатів соціологічних досліджень щодо співробітництва України з НАТО.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux