У Чернівцях відбулась виставка-ярмарок "Книжковий світ Буковини"
опубліковано 31 травня 2011 року о 12:05

З нагоди Дня працівників видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження у Чернівцях відбулася виставка-ярмарок “Книжковий світ Буковини”, яку організувало управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Чернівецької ОДА.

Проведення свята книги на одному з центральних майданів обласного центру вже стало доброю традицією. Цього року виставка-ярмарок присвячена 20-ій річниці незалежності України. Нині на Буковині працює понад 160 суб'єктів видавничої галузі, у тому числі 23 видавництва та 20 поліграфічних підприємств. Також в області діє понад 100 підприємств книгорозповсюдження, лише в Чернівцях нараховується 8 комунальних книгарень.

Упродовж минулого року видавництвами області видано 658 назв книг і брошур загальним накладом 427 тис. примірників. «Для нашого найменшого серед областей України регіону це високі показники видавничої галузі, і ми поступаємося хіба що великим областям – Харківській, Львівській, Донецькій, Київській», –зазначив заступник начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Богдан Онуфрик.

Розвитку видавничої справи на Буковині сприяє, зокрема, і випуск книг за кошти обласного бюджету в рамках «Комплексної Програми розвитку інформаційної та видавничої галузей Чернівецької області». У минулому році, скажімо, було надано фінансову підтримку 14 виданням на суму 176 тис. 700 гривень. Бібліотекам закладів культури та освіти області безкоштовно передано книг на суму 175 тис. гривень.

Видавництва та книгарні області взяли участь у благодійній акції –зібрали книги для книгарень Автономної Республіки Крим. Спільними зусиллями було зібрано 540 книг українською мовою, здебільшого дитячої літератури.

Під час книжкового ярмарку традиційно відзначені кращі представники галузі, а також видавництва і автори, які стали переможцями обласного конкурсу «Книга року» за 2010 рік – їм вручено почесні грамоти, дипломи та грошові премії. На виставці «Книжковий світ Буковини» було презентовано нові видання буковинських письменників, відбулися художні майстер-класи для дошкільнят «Малюємо, читаємо, пишемо».

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux