Творча група ТРК "ВІНТЕРА" презентувала короткометражну стрічку "Я - не герой"
опубліковано 22 липня 2015 року о 16:58

 

Вінниця 22_07

Минулими вихідними у кінотеатрі «Родина» творча група Вінницької ОДТРК презентувала документальний фільм про десантників, які рік тому звільняли від сепаратистів місто Лисичанськ.

 

19 липня - цей день у 95-ій окремій аеромобільній бригаді охрестили «чорним». Адже рік тому з початку проведення АТО вони понесли найбільші втрати. За різними даними, того дня загинуло від 5 до 12 осіб та понад 40 отримали поранення.

«Я - не герой» - таку назву має нова документальна стрічка вінницьких журналістів. Фільм тривалістю усього 30 хвилин розповідає історію одного дня, одного екіпажу 95-ї окремої аеромобільної бригади.

«Нашою метою не був показ бойових дій на Сході країни,- зауважила Юлія Бурнацева, автор ідеї і режисер фільму. - Стрічка не про війну, а про людей, які намагались її зупинити. Тож героями фільму стали звичайні молоді хлопці - десантники, яких рік назад в один екіпаж звів випадок. Екіпаж бойової машини прийняв бій під Лисичанськом, потрапив під обстріл, втратив бойового командира, отримав поранення та показав взірець бойової дружби і взаємовиручки. Підлікувавши бойові поранення, ці зовсім молоді люди живуть серед нас, не вважаючи себе героями. Про це наш фільм».

Після перегляду гості витирали вологі від сліз очі та оплесками вітали авторів та героїв стрічки. Ці пятеро молодих людей, які два роки тому вирішили захищати свою державу. До подій, описаних у фільмі, вони були на Кримському перешийку, а потім їх перекинули на Схід, де вони брали участь у звільненні Карачуна, Добропілля, Слов’янська.

Над фільмом працювали четверо працівників Вінницької ОДТРК. Режисер та автор ідеї - Юлія Бурнацева, оператор та монтажер - Тимофій Завадовський, оператори - Роман Липовський та Вадим Демець.

Автори фільму наголошують: історія цього екіпажу лише одна з тисячі подібних, героями яких зазвичай є саме юнаки.

До 19 липня, річниці того дня, про який йдеться у фільмі, волонтерка Валентина Погребняк підготувала цілу експозицію світлин українських захисників. Окрім фото, серед експонатів - уламки зброї з АТО та дитячі малюнки.

Презентація фільму зібрала велику кількість небайдужих вінничан та перетворилась у справжній захід вшанування тих, хто захищав і продовжує захищати нашу державу.

 

 

 

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux