Телемарафон "Пісня об'єднує нас!" на НТКУ побив світовий рекорд
опубліковано 03 квітня 2012 року о 11:16

2 квітня на Першому національному завершився телемарафон «Пісня об’єднує нас!», що потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найдовший у світі музичний телевізійний марафон національної пісні у прямому ефірі. Організаторами проекту, що тривав впродовж 110 годин без перерви, виступила Національна телекомпанія України, Київський національний університет культури і мистецтв та телерадіокомпанія «Ера».

Метою проведення марафону стала популяризація України та української пісні у світі, збереження національної ідентичності, створення золотого фонду української пісні та підтримка молодих виконавців.

З успішним проведенням телемарафону організаторів привітали Прем'єр-міністр України Микола Азаров, Міністр культури України Михайло Кулиняк та Голова Держкомтелерадіо України Олександр Курдінович.

«Радує не стільки те, що телевізійний ефір тривав без перерви так довго, а, в першу чергу, його дійсно цікавий зміст. Це було яскраве і захоплююче видовище», - йшлося у вітальному слові Прем’єр-міністра України.

За словами офіційного судді Книги рекордів Гіннеса Вінея Шарми, цей мегапроект відбувся без жодних обмежень та офіційно визнаний найдовшим музичним телемарафоном.

«Я вперше в Україні, але це далеко не вперше, коли Україна туди потрапила, - наголосив він. - Я у захоплені від вашого рекорду. Це найдовший музичний телемарафон і він проведений саме тут – в Україні!».

Нагадаємо, трансляція «Пісня об’єднує нас!» розпочалася 29 березня о 5:30 в Інтернеті на сайті і в цифровій версії Першого національного, а з 12:30 31 березня – і в прямому ефірі НТКУ та телеканалу «Ера».

Над проектом працювали 2012 людей – музиканти, технічний і творчий персонал. До участі були запрошені виконавці різного віку, що представляють усі жанри — від української народної до сучасної пісні. На сцені виступили представники різних національностей – українці, росіяни, вірмени, грузини, татари та інші.

Рекордний телемарафон України зафіксували представники Книги рекордів Гіннеса та Національного реєстру рекордів України, які постійно стежили за перебігом події. Попередній такий рекорд був встановлений Італією з 21 по 25 березня 2010 року у місті Пезаро і становив 103 години 9 хвилин 26 секунд.

Національний мегапроект транслювався також у 155 країнах світу.

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux