Схвалено проект переліку книжкових видань, передбачених до випуску за програмою "Українська книга" на 2013 рік
опубліковано 19 березня 2013 року о 17:19

 

На своєму засіданні 19 березня колегія Держкомтелерадіо України схвалила перелік книжкових видань, передбачених до випуску за програмою «Українська книга» на 2013 рік.

Заявки на участь у програмі «Українська книга» подали 147 видавництв та видавничих організацій. Усього надійшло 1135 пропозицій на загальну суму понад 247 млн. грн. Усі ці пропозиції було розміщено на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо України для ознайомлення громадськості.

Зазначений перелік видань було передано на розгляд експертної ради з формування державного замовлення на випуск книжкової продукції Держкомтелерадіо України для здійснення незалежної експертизи та фахового відбору.

До переліку видань, передбачених до випуску за програмою «Українська книга» на 2013 рік, експертною радою було відібрано 211 видавничих проектів від 85 видавництв та видавничих організацій. При формуванні переліку було враховано дані щодо незадоволеного читацького попиту публічних бібліотек.

Перелік видань сформовано відповідно до таких тематичних розділів: видання для дітей та юнацтва (53 видання), твори класиків української літератури та сучасних українських авторів (43 видання), твори класиків зарубіжної літератури (25 видань), науково-популярні видання, довідкові та інформаційні видання (72 видання), мовами національних меншин України (18 видань).

Велику увагу приділено книжковим проектам, запропонованих видавцями на виконання Указу Президента України «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка», яке широко відзначатиметься в Україні та за її межами у 2014 році.

Державним бюджетом України на випуск книжкової продукції за бюджетною програмою «Українська книга» на 2013 рік передбачено видатки у сумі 37,5 млн. грн. Зазначені кошти планується використати на погашення кредиторської заборгованості 2012 р. – 11,9 млн. грн, та фінансування Програми «Українська книга» 2013 р. – 25,6 млн. грн.

Тиражі, об’єми та остаточні фінансово-економічні показники видань, що увійшли до програми, будуть сформовані за результатами процедури закупівлі послуг з друкування книг, періодичних видань (послуг з підготовки виготовлення і розповсюдження /доставки/ видання) та аналізу наявності авторських прав на зазначені видання.

Найближчим часом схвалений колегією перелік видань за Програмою «Українська книга» буде розміщено на офіційному сайті Держкомтелерадіо України.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux