Інформаційна галузь Хмельниччини потребує подальшого розвитку
опубліковано 19 березня 2013 року о 17:01

 

Колегія Держкомтелерадіо України проаналізувала стан інформаційного простору Хмельницької області. На сьогодні в регіоні ведуть мовлення 94 телерадіоорганізації, серед яких 12 місцевих телекомпаній, 3 радіокомпанії ефірного мовлення, 31 телекомпанія цифрового телевізійного мовлення (з них 3 місцевих) тощо.

Члени колегії відзначили особливе місце в інформаційному просторі краю Хмельницької обласної державної телерадіокомпанії «Поділля-центр».

Її середньодобовий обсяг мовлення складає 24 години на добу та охоплює 79% території області. Аудиторія державної ТРК складає 80% населення Хмельниччини.

Як зазначили учасники засідання, в області функціонує мережа цифрового мовлення. Обсяг охоплення населення передачами загальнонаціонального та обласного телебачення у цифровому форматі становить близько 60%. Пільгові категорії хмельничан минулоріч отримали понад 40 тисяч телетюнерів.

За словами заступника начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Хмельницької ОДА Марії Яруш, в області зареєстровано 505 друкованих засобів масової інформації, з них 25 комунальних газет. У 2012 році в області українською мовою випущено 392 книги загальним тиражем 218,3 тисячі примірників. На території краю функціонує 59 книжкових магазинів, 645 об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією та 324 кіоски з продажу преси. Як зауважили члени колегії, такі показники не відповідають вимогам урядового розпорядження щодо функціонування об’єктів роздрібної торгівлі книжкової продукцією.

Учасники засідання наголошували на необхідності розвитку книготорговельної мережі в регіоні, й особливо – на забезпеченні книготорговельними послугами жителів сільської місцевості.

Члени колегії зазначили, що в інформаційній галузі області існують й інші невирішені проблеми. Зокрема, поступово руйнується мережа проводового радіо. Тільки за минулий рік кількість радіоточок в області зменшилась майже на 14 тисяч і складає наразі 66,9 тис. Потребує заміни й застаріла матеріально-технічна база комунальних друкованих ЗМІ. З огляду на це, колегія рекомендувала органам місцевої влади сприяти збереженню та розширенню системи проводового радіомовлення та передбачити у місцевих бюджетах кошти на фінансово-економічну підтримку комунальних ЗМІ.

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux