Школи Бучі отримали у межах благодійної акції нові книги
опубліковано 13 лютого 2024 року о 16:36

13 лютого у місті Буча, що на Київщині, у межах благодійної акції “Українським дітям – українську книгу” відбулась передача книг закладам освіти місцевої громади. Участь у заході взяли перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, директор департаменту освіти і науки Київської ОДА Ярослава Тростянська, представники Бучанської міської ради та ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти МОН».

Сучасну українську літературу отримала Бучанська гімназія №2. Книги з резерву МОН, а це навчальна та художня література, також надійдуть до бібліотек інших шкіл Бучі.

На зустрічі з учнівським та педагогічним колективом гімназії №2 перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак розповів присутнім, що благодійна акція розпочалася невдовзі після широкомасштабного вторгнення рф в Україну, коли сотні тисяч дітей, рятуючись від російської агресії, змушені були разом з батьками виїхати в інші регіони України або за кордон.

«Вимушені переселенці змогли взяти в евакуацію найнеобхідніше. І часто, коли їх питали волонтери, в чому існує найбільша потреба, у відповідь лунало - у книгах. Із бажання допомогти дітям утримати зв’язок із рідним домом, рідною мовою, українською книгою народилася благодійна акція, яка знайшла відгук серед видавців,» - зазначив Богдан Червак.

Під час заходу відбулась презентація казки Наталі Бовтрук “Як природа допомогла Україні” (видавничий центр “Академія”). Авторка і діти говорили про свої мрії, а також про єдину мрію для всіх українців. Із вчителями відбувся обмін думками щодо використання творів про війну як спосіб комунікації про війну.

Нагадаємо, благодійну акцію «Українським дітям – українську книгу» 15 березня 2022 року започаткували Держкомтелерадіо спільно з Офісом Президента України, Міністерством культури та інформаційної політики України, Міністерством закордонних справ України. Мета акції - забезпечити книгами та підручниками дітей, які через російську агресію залишили місця свого постійного проживання.

До акції долучилися видавці зі всіх регіонів України. Було зібрано 1 млн примірників книг. У межах акції понад 800 тис. українських книг доставлено в українські міста та міста 25-ти країн світу. В бібліотеках та публічних закладах зарубіжних країн встановлено близько 300 «українських книжкових поличок

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux