Розроблення держпрограми популяризації книговидання та читання сприятиме розвитку галузі і суспільства
опубліковано 13 квітня 2013 року о 12:14

 

Перший заступник Голови Держкомтелерадіо України Анатолій Мураховський дав інтерв’ю «Радіо Свобода», у якому розповів про механізми стимулювання розвитку книговидавничої галузі в Україні, передбачені Концепцією державної цільової національно-культурної програми популяризації вітчизняної видавничої продукції та читання на 2014-2018 роки, та перспективи прийняття та впровадження відповідної державної програми.

За словами Анатолія Мураховського, Концепція, що нині уже затверджена Урядом, стала результатом співпраці відомства із видавцями, зокрема - Українською асоціацією видавців і книгорозповсюджувачів, та пройшла громадське обговорення. Саме тому вона мусить стати вагомим стимулом для розвитку галузі.

Нагадаємо, згідно із урядовим розпорядженням, Держкомтелерадіо спільно з профільними міністерствами, обласними держадміністраціями впродовж найближчих шести місяців мають розробити проект держпрограми популяризації книговидання і читання.

Як розповів перший заступник Голови Держкомтелерадіо, програма активно популяризуватиме українську книгу, адже попит на вітчизняну продукцію є, його варто лише стимулювати і якнайкраще представити. До процесу пропагування читання повинен долучитися весь сектор мас-медіа – електронні, друковані ЗМІ, державні та комерційні телерадіоорганізації. Окрім відповідної реклами, піар-заходів, програма вирішуватиме питання відновлення книготорговельної мережі, підтримки вітчизняних видавців тощо.

«В результаті ми хочемо, щоб були нарощені обсяги випуску книжкової продукції, щоб книжка таким чином стала дешевшою і доступнішою для наших громадян», - наголосив Анатолій Мураховський.

За попередніми прогнозами, на виконання всіх запланованих заходів необхідно буде понад 500 млн. гривень – як з державного бюджету, так і з місцевих та інших джерел.

«Я думаю, що коли буде розроблена програма, то вона буде гідно фінансуватися, тому що від цього залежить перспектива розвитку українського суспільства», - резюмував перший заступник Голови Держкомтелерадіо.

Детальніше із змістом інтерв’ю можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо України у рубриці «Новини» (підрубрика «Публікації у ЗМІ») за адресою http://comin.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=101378&cat_id=79615

 

 

 

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux